Christian Haatuft, profilert megler hos Eiendomsmegler 1 på Geilo sier til Estate Nyheter at han ikke har solgt en eneste hytte over ti millioner i år, mot normalt flere.

- I fjor solgte jeg vel fem over ti millioner kroner, hvor den dyreste kostet 12 millioner kroner. Selv om jeg har solgt noen tett opp under 10 millioner, så er det ingen som har passert så langt i år, sier Haatuft til nettstedet.
Han tror fraværet av interesse for de mer kostbare hyttene skyldes den finansielle uroen.
 
 
I Hemsedal er heller ikke interessen for de kostbare hyttene mye å snakke om. Der forteller Øystein Embretsen hos Eiendomsmegler 1 at han ikke har solgt hytter over ti millioner verken i fjor eller i år. I øyeblikket jobber han med å selge blant annet en hytte til over 17 millioner kroner.
 
- Hytter mellom to og fem millioner kroner selger godt, sier Embretsen til Estate og forteller han regner med bedre salg i år enn i fjor.
 
 
Tore Rugsveen hos DNB Eiendom på Lillehammer bekrefter meglererfaringen fra andre steder: Det er de rimelige hyttene som selger for tida. Hytter til pris mellom 1 og 2,5 millioner går greit unna.
- Det er dette folk flest har råd til å bruke på en hytte, sier Rugsveen.
 
Summa summarum ser det ut til at nordmenn er i ferd med å bli mer edruelige i sine hytteinvesteringer i fjell-Norge.