I mange av hyttene var det dvd’er og brusbokser som var tatt. Verdifullt utstyr sto igjen. Vaktmann Torgeir Aarak viser kjøkkenet i en av hyttene. FOTO: JOHN STRAUME

Det er viktig at politiet får melding og rykker ut så tidlig som mulig. Da kan viktige spor sikres.

Gautefallheia er et paradis for hytteiere. Det er det også for innbruddstyver. Kort kjøreavstand fra Vestfold, Grenland og Sørlandet. Konsentrert utbygging og lett tilgjengelig utenom helger, høytid og ferie er det gode arbeidsvilkår for folk med uærlige hensikter.

Det oppdaget også disse innbruddstyvene.

Les også: Avslørte hyttetyver

Tidsnok til åstedet

Etter oppklaringen av siste innbruddsserie startet arbeidet med å finne frem til eierne for lensmann Olav Lia og hans mannskap. I sammenheng med bølger av hytteinnbrudd er problemet å komme tidsnok til åstedet. Hytteeieren kommer til stedet en fredag ettermiddag. Innbruddet kan ha funnet sted mange dager i forveien.

Les også: Hyttetyvene fengslet i åtte nye uker

Kommer på mandag

Erfaringen fra flere hytteeiere har vært at det ikke kommer noen fra det lokale politiet før mannskapene kommer på jobb mandag. Da har hytta vært i bruk i helgen og mange spor er vekk.

Folk kjenner seg provosert og fortvilet. De føler ikke nærheten og tryggheten fra politiet da, forteller Torgeir Aarak til avisa Varden. Vaktmannen har hørt fortvilede og frustrerte hytteiere etter at innbrudd er oppdaget.

Les også: Nye hytteinnbrudd i Telemark

Monterer alarm

For Aaraks vaktselskap betyr elendigheten at det er gode tider for salg av alarmer?

Aarak merker at innbruddsbølgen gir økt etterspørsel. En alarm som kan sikre hytta, kostar rundt 7.000 kroner alt etter som hvor omfattende alarmanlegg som trengs.

Alarmen gir hytteeieren rask melding. Flere steder har dører stått åpne og vinterkulda har kommet inn og gjort ekstra skade.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE