Bilde: Skjermdump fra Skienerns hjemmeside

Populære Skienern var berammet til 4. april. Rennet har vært et meget populært arrangement for skiinteresse i alle lag i Oppdal. Ikke minst blant hyttefolk har interessen vært stor siden rennet startet i 2009.

Ikke forutsigbart

«Bakgrunnen for avgjørelsen er usikkerheten som råder med hensyn til løypesituasjonen i Oppdal og den økonomiske risiko vi har som arrangør. Det har ikke lyktes oss å få på plass tilstrekkelig forutsigbarhet for å kunne gjennomføre arrangementet», skriver Enern Oppdal AS i en presemelding. Striden handler blant annet om at grunneiere ikke tillater oppkjøring av skiløypa over eiendommene sine.

 

Frustrerte hytteeiere

Løypestriden fortsetter også i Gjevilvassdalen, hvor Gjevilvasshytta har meldt stenging av hytta på grunn av den der rådende konflikten. Hytteeiere gir overfor Lokalavisa OPP uttrykk for sterk frustrasjon over situasjonen. Bjørn Nilsen fra Kristiansund, hytteeier på Kleberberget, er oppgitt over støyen og kranglingen som er knyttet til veibrøyting versus skispor utover i Gjevilvassdalen.

– Vi kjøpte hytta i fjor. Jeg tror ikke vi hadde kommet til å gjøre det hadde vi visst om kranglingen og ufreden som er oppå her. Jeg kjøpte hytta fordi jeg er glad i å gå på ski. Og sånn som det er nå, er det ikke noe kjekt her i det hele tatt, sier Nilsen til Opp.

Skienern - et utstillingsvindu

Skienern har vært ansett som et utstillingsvindu for Oppdal og regionens vakre natur. Arrangementet har også vært en viktig inntektskilde for idretten i Oppdal, som derigjennom har fått muligheter for barne- og ungdomsaktiviteter.

"Det er uheldig at dette rammer alle som er glad i å gå på ski – enten det er fastboende, hyttefolk eller andre tilreisende. At Oppdal mister et arrangement som gir så mye positive opplevelser er bare trist, og vi beklager dette overfor deltakere, alle frivillige som har stilt opp gjennom alle år, næringslivet i Oppdal, våre samarbeidspartnere og alle som er glad i Skienern. Vi velger å se fremover, og konsentrerer oss nå om Sykkelfestival og Fjellmaraton", skriver arrangørene i en pressemelding.