- For hytter mellom to og fem millioner kroner er det en vanvittig stor etterspørsel nå, sier  daglig leder ved DNB Eiendom Fredrikstad, Hanne Marie Tegneby, til Dagens Næringsliv. Kommende helg ansees som den store visningshelgen for hytter langs kysten.

Boligprisen er en driver

Mange kommer på visninger, og hyttene går som regel over prisantydning. Tegneby forteller at de også har solgt overliggere fra sist sommer. Økningen i boligprisene er en viktig driver for etterspørselen i hyttemarkedet, mener hun. Hyttekjøpere bruker boligen som sikkerhet når de skal lånefinansiere ny hytte.

Mangler objekter

Megler Marius C. Lindhjem i DNB eiendom på motsatt side av fjorden melder om stor interesse for hytter ved sjøen også på Tjøme og Nøtterøy.

- Mange vil bli varslet om objekter og igjen dukker det opp interessenter i 30-40-årsalderen, en gruppe som har vært litt fraværende på markedet noen år. En utfordring er det imidlertid at det ikke er så mange objekter å velge mellom, sier Lindhjem til avisa Øyene.

Han mener det er for tidlig i sesongen til å si noe om hvordan utbudet kommer til å bli, men foreløpig er det ikke voldsomt med henvendelser fra folk som vil selge, sier han til Øyene.

Billig kreditt, dyrt utland

Adm. direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, tror markedet for sjøhytter i år kan bli sterkt.

- Vi har i vinter sett en sterk utvikling i markedet for fjellhytter, og vi har god grunn til å tro at trenden vil fortsette når folk nå skal se seg som etter ferieboliger ved sjøen. Tilgang på billig kreditt og lavere kjøpekraft i utlandet, gjør at flere nordmenn vil satse på feriebolig i Norge, sier Geving til DN