Bildet over: Hele området vest av Vesterøy og på innsiden av Papperhavn vil få maks 5 knop, dersom Hvaler-politikerne er enige med rådmannen.

Det er i områdene med status som vernesone E at rådmannen vil ha fartsbegrensning på fem knop. På Vesterøy betyr dette i praksis områdene rundt Bukta, Fredagshølet og Alholmen. Videre omfatter denne vernesonen et stort antall viker og landnære områder på utsiden av de fire store Hvalerøyene og på utsiden av Akerøya, pluss store områder på utsiden av Herføl, melder Fredriksstad Blad.

Får konsekvenser

Veldig mye av dette er områder hvor det er naturlig å holde lav fart. Men det er likevel noen steder de nye reglene kommer til å få større konsekvenser - sett opp mot hvordan båtferdselen i praksis skjer i dag.

- Ved Herføl har vi det største problemet i praksis. Her er det mange som holder for stor fart mellom Rognhavn og Fløyholmen, forteller avdelingsleder Eivind Børresen i skjærgårdstjenesten. Også i området mellom Alholmen og Grindskjæra utenfor Vesterøy poengterer han at de nye reglene vil få praktiske konsekvenser.

En formalisering

Børresen legger til at føringene allerede er gjort i verneforskriften, og at saken som kommer opp for Utvalget for miljø og teknikk onsdag mer er en lokal formalisering.

- Det legges opp til at områdene ikke skal skiltes ordinært, da dette vil være et uheldig naturinngrep. Men vi skal sette opp oppslag, annonsere og få reglene innarbeidet på nye sjøkart som selges, sier Børresen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE