Tekst: Tom Brodin, foto hentet fra finn.no

Vi søkte nokså tilfeldig på finn.no under rubrikken feriehus til leie med søkeordene Fredrikstad, Tønsberg og Kragerø og valgte ei hytte fra hvert sted.

Onsøy i Fredrikstad kommune

For mellom åtte og et halvt og ni og et halvt tusen kroner kan du få leie ei koselig hytte bare 30 meter fra sjøen, med utsikt mot Hvaler. Ifølge eieren er det sol hele dagen og flotte strender, tur- og sykkelstier umiddelbart utenfor hytta.

Området er idyllisk og barnevennlig, og det er kort vei til Hankø og flere fine badesteder. I tillegg nevnes Fredrikstad og den sjarmerende Gamlebyen, som bare ligger et kvarters biltur unna.

Hytta har plass til seks røykfrie ordensmennesker uten dyr og er ledig i ukene 25, 26 og 27.

ringshaug finnbilde
Her er det plass til mange

Ringshaug ved Oslofjorden i Tønsberg kommune

Like langt fra sjøen og bare rett over Oslofjorden, ligger det som annonsøren kaller Tønsbergs flotteste badestrand, Ringshaugstranda. Der er det ikke akkurat ei lita sommerhytte,som er til leie, men et helt hus på fire hundre kvadratmeter.

Ukeprisen er fra 25.000 til 34.000 kroner, avhengig av hvor stor del av huset du ønsker å leie. Den høye leieprisen er forståelig når vi leser at det er hele tjue sengeplasser der.

Hvis dere ikke er så mange, er det flere rimeligere hytter til leie i området.

 

kragerø finnbilde
Sommer kveld i skjærgården

Helt i strandkanten utenfor Kragerø

Et knapt kvarter unna Kragerø sentrum med hurtiggående båt er ei hytte med seks sengeplasser til leie helt fra 31. mai til 13. oktober. Høstprisen er 5.000 kroner, mens det på sommeren varierer fra 6.000 til 8.500. 

Hytta har egen brygge med båtplasser, og det er både stupebrett og badetrapp.

Det er gode fiskemuligheter.

Les også at det er mulig å leie hytta til Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.