Bildet: Når Miljøringen nå overtar Uvdal Alpinsenter kan hyttefolket her i Fjellsnaret og andre hytteområder i Øvre Uvdal snart ferdes på begge sider av dalføret uten å bruke bilen. FOTO: LEIF MAGNE FLEMMEN

- Dette er en milepæl for Miljøringen. Nå har vi nådd vårt mål om å få hånd om begge de to alpinsentrene i Øvre Uvdal, sier Geir Prestegård i Miljøringen SA til hytteavisen.no. Nå skal det bygges skråløyper fra begge alpinsentrene slik at man får et sammenhengende løypenett som binder sammen begge sider av dalen. Her etter skal man ikke måtte kjøre bil fra det ene trekket til det andre.

Miljøringen er et samvirkeselskap som i hovedsak består av grunneiere, utbyggere, reiselivsbedrifter og lokalt næringsliv. Fra før eier selskapet Uvdal alpinpark, men man har følt det maktpåliggende å få samkjørt driften med Uvdal Alpinsenter, som banken var tvunget til å overta.

- Ved kjøpet av Uvdal alpinsenter kan kreftene samles om å bygge en høy miljøstandard i hele området, sier Prestegård. Miljøringen er også engasjert i oppkjøringen av løyepenettet. Her deles kostnadene mellom Dagalifjellet Løypelag, hvor hyttevelforeningene er tungt inne, Nore og Uvdal kommune og Miljøringen sammen med lokalt næringsliv.

Banken sitter fortsatt med 18 leiligheter med såkalte varme senger. Miljøringen ønsker også å kjøpe disse, men her er et ikke oppnådd enighet.