Bildet over: Slik så hytta ut etter at gjerningsmannen hadde vært på ferde. Foto: Politiet

Den 62 år gamle mannen ble i dag varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøksforbud. Det opplyser politiadvokat Helge Bolstad til Varden.

- Det er på grunn av fare for bevisforspillelse at vi ønsker å fengsle mannen, sier Bolstad.

Hytteeier Olav Dag Hegna og kona kom seg ut i siste liten, da hytta deres brant til grunn i påska.

Politiet begjærte i dag den 62-årige slektningen varetektsfengslet i to uker, siktet etter mordbrannparagraf 148 i straffeloven.

– Vi mener han tømte brennbar væske inntil hytteveggen og tente på, sier aktor Knut Kolloen til Varden.

- Får ikke alibiet til å stemme

– Vi mener å ha spor av at slik væske er brukt. Hytteeier pekte straks ut den siktede, og vi var på hans bopel i Porsgrunn ti over tre samme natt. Politiet banket på og lyste inn, men fikk ikke kontakt. Den hvite bilen han sier han bruker, sto ikke der. Vi får ikke hans alibi for brannatta til å stemme og trenger tid for å etterforske mer.

LES OGSÅ: 60-åring siktet for å ha tent på hytte

62-åringens forsvarer Ole M. Meland viste til den konflikt det var med påstand om at siktet slektning skal ha anmeldt Hegna for ulovlig utvidelse av den nedbrente hytta i Bamble. Slik «sladring» til kommunen avvises.

Elektrisk anlegg

– Det er beviselig blank løgn at min klient varslet kommunen om noe ulovlig. Og at min klient sov tungt da politiet kom var fordi han tar sovemedisin. At han så på nettaviser klokka seks om morgenen om brannen er vel ikke noe mistenkelig? Slikt gjør jeg og. Det var et tilkoplet elektrisk anlegg i kjelleren der brannen startet. Det bør politiet heller undersøke nøyere, sa forsvareren, som også viste til at 62-åringen snart skal innlegges for en operasjon, og begjærte ham løslatt.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side