– Dette var en tanke som i og for seg kom opp i fjor da isforholdene førte at jeg ikke kunne ta meg ut til hyttene jeg hadde ettersyn på, forteller Bjørn Arne Halvorsen til Kragerø Blad Vestmar. Denne situasjonen ville han ikke risikere denne vinteren.

Sist høst besøkte Bjørn Arne en båtmesse i Southampton i Sør-England og så en luftputebåt i miniatyrutgave. Denne ville dekke Bjørn Arnes behov for å komme seg sikkert fram og tilbake uansett isforhold i skjærgården.

Torsdag denne uka var luftputebåten på plass i Kragerø, og de første testturene ble gjort.

– I båten er det plass til tre personer, den har en motor på 65 hestekrefter og kan gjøre 25 knop. I innkjøp koster den fra 200.000 kroner og oppover, opplyser Halvorsen.

Bjørn Arne har 50 faste hytter han har ettersyn på om vinteren, dette er da også hovedårsaken til investeringen.

– Nå kommer jeg fram over alt og kan øke antallet hyttekunder betraktelig, samtidig vet kundene at jeg nå kan se til eiendommene deres overalt i skjærgården, uansett isforhold. Det er det ikke alle vaktselskaper som kan, sier Halvorsen.

Les også: For mye is for taxibåtene

Når Halvorsen er ferdig med dagens ettersyn er det bare å ta med seg luftputebåten inn i garasjen på Skåtøy, opp på land via stranda og gressbakken opp til huset. Enkelt og greit.

– Jeg håper også at andre, for eksempel politiet, vet å benytte dette tilbudet i påkommende tilfeller. Det er ikke gjort noen avtaler, men det er jeg åpen for, sier han videre.

– Selv om det er artig å kjøre denne «saken» er det ikke noe leketøy – det er den for dyr til, sier Bjørn Arne Halvorsen, som har fått dispensasjon av Havnefogden til å bruke denne farkosten i skjærgården.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE