- De siste prognosene viser at det vil komme mest snø innenfor kysten av Sørlandet og Telemark. Vi skal ikke se bort fra at det faktisk kan komme 30-40 centimeter enkelte steder, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Center til aftenposten.no. Snøfallet vil hovedsakelig komme fra tirsdag til torsdag.

Advarer mot tung snø

Det betyr store belastninger på hus- og hyttetak. I nyttårshelgen raste en idrettshall sammen under snømengdene i Troms. Heldigvis kom ingen mennesker til skade. Nå advarer forsikringsselskapet Tryg mot tung snø og oppfordrer alle til å ta spaden fatt på hus- og hyttetak.

- Snøen som kommer nå er både våt og tung. Det innebærer en stor belastning for mange bygg. En kubikkmeter snø kan veie opp mot 300 kilo. Det betyr at et tak med 100 kvadratmeter snø veier rundt 30 tonn, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Måk med én gang

- Måk snøen vekk med én gang den kommer. Snø som ligger lenge blir tyngre på grunn av skiftende værforhold og varme innenfra. Hvis det kommer mildvær etter et snøfall blir snøen mange ganger så tung som nysnøen, påpeker Stigum Olsen. Han legger til at store snømengder i tillegg til å belaste taket, også kan føre til store vannlekkasjer.

Tryg oppfordrer folk til å gå til anskaffelse av godt måkeutstyr og alliere seg med naboer dersom snømengdene er store, og dersom helsa ikke tillater at du krabber opp på taket selv.

- Sørg også for at snøen fra taket ikke blokkerer ventiler, vinduer og dører, sier Roald Stigum Olsen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE