5C7A3571
- Når satser jeg helt og fullt på mine egne prosjekter, sier Ole Rosén-Lystrup etter exiten fra Eventyrlig oppussing.

- Jeg har hodet fult av planer og ideer. Eventyrlig oppussing har tatt mye av tida de siste åra. Mange av mine egne prosjekter har ligget på kjøla imens. En rekke nye er også kommet til. Det blir morsomme tider framover, sier den populære håndverkeren fra Bærum.

Det ble etter hvert «litt mye» for kjendissnekkeren. Med blant annet 120 reisedøgn det siste året og generelt mye trøkk i jobben, fikk helsa en knekk. Han måtte ta timeout.

Gleder seg over alt

Oppussingsprogrammet med Halvor Bakke i spissen har vært et eventyr hele veien. Titusenvis av hytteeiere har i sesongenes løp innmeldt sine hytter som trengende objekter for TV3s oppussingsteam. De få som har vunnet «vinnerloddet» har fått hytta si fullstendig endevendt og redesignet på spektakulært vis.

- Jeg er ekstremt takknemlig og kjenner bare glede over alt jeg har vært med på, og hva jeg har skapt gjennom disse åtte årene, sier Rosén-Lystrup til hytteavisen.no.

5C7A2216
Nye store vinduer var blant grepene eventyrligteamet tok for å stæsje opp den litt forkomne 70-tallshytta.

Bok med egne bilder

Dette kommer også til uttrykk i boka han arbeider med og som slippes i 2024. Her vil han med egne bilder fortelle om hytteprosjektene, dele ideer og forklare hvordan noen av de sprø innfallene ble gjennomført.

- Det er blitt mange av dem, skratter cowboyen og dytter hatten litt bakover.

Hvilket som var det villeste? Han snurrer kontorstolen rundt et par ganger.

- Kanskje ikke det villeste, men det var utrolig morsomt å bygge soverommet med en dobbeltseng  som automatisk kunne kjøres gjennom veggen og rett ut i det fri om morgenen. Jeg spekulerte lenge på hvordan senga kunne «motoriseres» - helt til jeg fant et nesehjul med elektrisk motor for tilhenger.

5C7A2152
Stans i opptakene. En ny løsning må diskuteres.

Selvbildet vårt

Kunsten er å få ting til å fungere med enkle grep og billige saker - ofte fra Biltema. 

Møtet med nye steder og mennesker har etterlatt mange gode og sterke minner, slikt som også skal med i boka, forteller han.

- Vi liker å tro vi er hytte-nasjonen mer enn noen andre . Stemmer det med dine observasjoner?

Nå må Ole bytte snuspute før han svarer.

- Dette med selvbildet vårt er ganske morsomt. Eventyrlig oppussing sendes etter hvert i en lang rekke land. I Tsjekkia introduseres det med teaseren: «Visste du at nordmenn er like opptatt av hytter som oss?»  Spør du en canadier vil han uten å nøle slå fast at Canada er verdens mest typiske hytte-nasjon. Hellas, Spania og Finland er alle større «hytte-land» enn oss. 

Se - slik er hyttene i noen andre land.

Ikke så unik

Den norske hytte-kulturen er altså slett ikke så unik som vi ofte forestiller oss. Det spesielle ved nordmenn er vel helst klassereisen vi har tatt, mener han. En gang var hytter et gode bare velstående og overklassen kunne skaffe seg. Arbeidsfolk hadde verken tid eller penger til slikt.

- Velstandsutviklingen spesielt fra 1960-tallet og framover gjorde at veldig mange fikk penger til å kjøpe seg et sted og fritid til å bruke det. I dag er det vel knapt noe land hvor eiere av fritidsboliger investerer tyngre enn her i Norge.

Screenshot_20231225_172557_Gallery
Ole og familiens enkle "hide away" med Øyeren. Foto: Privat

Vil ha et enkelt

Selv sverger Ole til det «enkle hyttelivet».      

- Ikke det, jeg nyter jo i fulle drag turer til hytter som byr på all verdens komfort og skibakke på dørstokken. Greit å ha det litt sånn «hotellaktig» iblant. Men for meg som ikke er millionær, er hytta et enkelt «hide away», et sted hvor du må fyre opp i et par timer for å få varme i veggene og må ta en tur i bekken etter vann, forteller snekkeren.

Hans eget hytteliv er nå en ting. Etter åtte år med flere hundre dagers fravær i forbindelse med Eventyrlig oppussing, er det ikke rent lite å ta fatt på i Oles egen virksomhet heller - snekkerverkstedet Drivved.

Her kan du følge Ole på Instagram!