Mus i hus kan være både ubehagelig og kostbart, og ofte vet man ikke om de ubudne gjestene før de materielle skadene viser seg. Får du mus i huset kan det bety alt fra gnaging på kabler og rør, ødelagt isolasjon, vond lukt og gnagehull i treverk og på møbler.

– I verste fall kan skadene føre til både brann, vannlekkasjer og fuktproblemer i huset. Derfor har vi utviklet musehuset som raskt gir en pekepinn på om det er gnagere i hjemmet ditt, sier kommunikasjonssjef i Verisure Securitas Direct Cecilie Knudsen.  

Musehus 2
Huset verken fanger eller tar livet av musa, men gir deg den informasjonen du trenger for å vite om det bør iverksettes tiltak

Få beskjed på telefonen

Musedetektoren er et lite batteridrevet ”hus” med en tunnelgjennomgang som virker forlokkende på mus. Musens iboende nysgjerrighet gjør at den vil undersøke sine omgivelser. Når den går gjennom musehuset, vil det sendes et signal til Verisure-systemet, som igjen vil varsle din smarttelefon.

– Huset verken fanger eller tar livet av musa, men gir deg den informasjonen du trenger for å vite om det bør iverksettes tiltak. Kommer ingen mus gjennom musehuset, er sannsynligheten stor for at hjemmet er fritt for mus. Dersom du får varsling om at noen har gått gjennom musehuset, bør man vurdere å sette i gang tiltak, sier Knudsen.

Testet på ekte mus

Musehuset er testet på ekte mus, og resultatene var ifølge Knudsen oppsiktsvekkende.

– Musehuset ble utarbeidet i samarbeid med eksperter på skadedyr. For å se om musehuset fungerte like godt i virkeligheten som i teorien benyttet vi ekte mus. Vi fant ut at musene uten unntak løp gjennom prototypene våre, og at konseptet fungerte knirkefritt. Det er også viktig å påpeke at ingen mus ble skadet i testene, legger Knudsen til.

Musehuset er siste nyvinning i Verisures smart-hjemkonsept, som allerede inneholder appbasert fjernstyring og overvåking av lås, lys, varme og elektroniske apparater, fuktmåling og kameraer, i tillegg til varsling ved brann, vannlekkasje og innbrudd.

Dette koster det:

Hvis du allerede er Verisure-abonnent, er månedsprisen 20 kroner pr detektor. Hver av disse koster 590 kroner i innkjøp.

Høstsikring av hytta

Ikke bare gjelder det å ta forholdsregler mot mus.

Her kan du lese om hva du bør gjøre før vinteren setter inn på hytta.