– Vi har i lengre tid erfart at stadig flere vil ha heis i hjemmet. Ganske så spesielt og nytt er det at vi nå har fått flere forespørsler om heisløsninger også på hytta. Det viser at nordmenn er villig til å strekke seg langt for å øke komforten i fritidsboligen, enten det er i fjellheimen og skjærgården, sier Kjetil Eriksen, salgssjef i ThyssenKrupp Encasa til hytteavisen.no.

Konsernet har nylig lansert en serie såkalte løfteplattformer for privatboliger, som man tror kommer til å bli et produkt også for hyttefolket.  
Ganske unormalt
- De tar langt mindre plass i boligen enn en ordinær heis, og samtidig er de betydelig rimeligere i installasjon. Dette er typiske modeller vi nå får henvendelser om fra nordmenn som vurderer å installere heis på hytta, sier salgssjefen samtidig som han innrømmer at slike spørsmål har vært ganske unormalt. Han tror løfteplattformene vil passe i de fleste norske hjem og moderne hytter.
 
Prisene er heller ikke avskrekkende, hevder han. I forhold til den samlede investeringen mange gjør i en ny hytte, blir utgiften til en heis bare en liten del. 
100.000-150.000
- Sett i forhold til prisen for ei hytte av anseelig størrelse i dag, er investeringen i en heisløsning ikke veldig stor. En enkel løfteplattform mellom to etasjer vil koste mellom 100.000 og 150.000 kroner. For denne investeringen er man sikret muligheten til å benytte hytta lenger – også når man blir eldre – og på kjøpet får man oppleve økt fremkommelighet og bedret livskvalitet, framholder Eriksen.
 
ThyssenKrupp Encasa AS er et norsk datterselskap av ThyssenKrupp Access, verdens største produsent av heiser for bevegelseshemmede, og har levert heissystemer til det private og det offentlige i mer enn 30 år.