Foto: twenty20.com 

Spørsmålet opptar noen hytteeiere, som lufter problemet overfor Brita i ukebladet Allers. De synes rett og slett at hyttenaboene er overhyggelige; det blir for mye av det gode.

”Vi har hytte på fjellet, og det er vårt fristed. Vi har en travel hverdag og krevende jobber, og når vi drar til fjells, er det for å roe ned, sove så lenge vi vil, lese en god bok, gå turer og kose oss. Da ønsker vi faktisk ikke noe annet selskap enn vårt eget”, skriver hytteeierne.

”Men en av naboene, et pensjonistpar, tror visst at vi lengter etter sosial omgang. De er stadig innom, noen ganger banker de på døra før vi har stått opp, og det er helt tydelig at de venter at jeg skal sette på kaffen hver gang de kommer. De har også invitert oss bort til seg, og vi har følt at vi har vært nødt til å takke ja et par ganger, men det er slitsomt”.

Og de fortsetter: ”De har sagt at de er der mye og har god tid, så hvis det er noe vi trenger hjelp til, må vi bare si fra. En gang hadde vi glemt å ta inn putene da vi dro, og det kom vi på først da vi var vel hjemme. Det var litt ergerlig, men da vi kom på hytta neste gang, var putene lagt pent i putekassen. Da kom naboene straks bort og fortalte at det var de som hadde gjort det og sa også at vi kunne være trygge på at de holdt et øye med hytta når vi ikke var der. Det er naturligvis omtenksomt, men de gir meg faktisk litt dårlig samvittighet, og det er ikke det jeg ønsker å ha på hytta. ”

Takker nei og byr ikke på kaffe

Avslutningsvis skriver hytteeierne at de nå har takket nei til kaffeinvitasjoner. De byr selv heller ikke på kake. Vi ”håpet (..) at de tok de signalene, men det gjør de tydeligvis ikke. Det er sikkert ikke bare vi som opplever dette, men hva gjør vi? Vi vil jo ikke bli uvenner med dem. Er det bare vi som er utakknemlige? ”, spør innsenderen.

Rådvill Brita

Brita, som gir råd både i dette og hint av spørsmål som dukker opp, er i villrede:

”Jeg skjønner at det kan være brysomt, men på den andre siden er det betryggende at de holder et øye med hytta og vil dere vel. Jeg er like rådvill som dere”, skriver Brita og appellerer til leserne å gi råd på facebook. (facebook.com/SkrivtilBrita.)