Det mener naboene til hytteeieren på Veierland i Vestfold, som ulovlig laget steintrapp i bergveggen for å få tilgang til stranda si. I en kommentar til søknaden som er blitt sendt i etterkant, skriver nabofamilien at noen av trappematerialene er pigget eller sprengt ut av fjellet, mens resten er hentet fra et nærliggende steingjerde. Dette synes de ikke er bra. De er også helt uenige i at trappa er «estetisk godt tilpasset», noe som etter deres mening vil bli enda verre fordi et rekkverk «vil være påkrevd av sikkerhetshensyn».

– Har ikke gitt grønt lys

Naboene går hardt ut og hevder at trappebyggeren er uten troverdighet. Dette belegger de blant annet ved å referere til den forrige saksbehandleren, Mette Paulsen, som ikke lenger er ansatt i Nøtterøy kommune. Hun «bestrider at hun har gitt tiltakshaver tilbakemeldinger i retning av at tiltaket er unntatt søknadsplikt», skriver de. De tror også at neste skritt at det bygges brygge i forlengelse av trappa, fordi trappa og adkomsten til vannet ellers er «håpløs og således verdiløs».

– Flere vil prøve seg?

Klagerne hevder at tiltaket følges tett av naboene i området, og at den vil skape presedens for hva en kan tillate seg å gjøre i strandsonen uten å søke kommunen først, «i håp om tilgivelse» i etterkant.

– Trappa er livsfarlig og må vekk

Avslutningsvis krever naboene at trappa fjernes, ikke minst fordi den, etter deres mening, «utgjør en sikkerhetsrisiko med fem meter fritt fall til ei underliggende fjellhylle».