Bildet over: Her i Tomsvika vest for Mo i Rana har Rana Hytta et eget hytteprosjekt med rorbuer og hytter. Foto: Rana Hytta

I slutten av november ble reguleringsplan for hyttefelt Umbukta vedtatt i Rana kommune. Grunneier Statskog og Bernhard Olsen AS har samarbeidet for å få igjennom hyttebygging i dette attraktive fjellområdet, som ligger bare 20 minutters kjøring fra Mo i Rana. Rana Hytta er utbygger og har rettigheter på å forvalte salget for Statskog.

- Umbukta er det mest nærliggende vinteraktivitetsområdet til Mo i Rana. Det ligger akkurat ved svenskegrensen, kun 5 mil fra alpinanleggene i Hemavan og Tärnaby, forteller selger i Rana Hytta, Hege Olsen til Hytteavisen. Salget av tomter etter planen vil komme i gang til våren.

- Det er stor etterspørsel etter hytter i dette området. Gamle , umoderne hytter går til skyhøye priser. I tillegg er det mye aktivitet i Umbukta, med skigåing, isfiske og jakt, kan Olsen fortelle.

umbukta4_640x427
Med Rana Hyttas byggeprosjekt blir det rundt 50 hytter i Umbukta.

- Flott område

Reguleringsplanen innebærer innlagt vann, strøm og bilvei helt fram til hyttedøra. Den omfatter bebyggelse på 35 nye tomter, til totalt 50 hytter. Ifølge ranahytta.no har mangelen på slike tomter vært stor i Rana. Og hytteprodusenten skryter av området: "Området er sør-vestvendt, har en fantastisk utsikt rett i solnedgangen. Terrengets beskaffenhet og områdets størrelse gjør at hyttene får god avstand seg i mellom, og blir liggende usjenert til i forhold til nabotomt. Dette er en av de store fordelene med dette området", skriver de.
umbukta3_640x425
Umbukta er det mest nærliggende vinteraktivitetsområdet for Mo i Rana.

Rett ved sjøen

Fra fjell til fjord: Helgeland er vel aller mest kjent for sitt vakre kystlandskap. I Tomsvika på Helgelandskysten, cirka to timer vest for Mo i Rana, har Rana Hytta et eget hytteprosjekt med rorbuer og hytter.

- Dette er et område som er helt eksepsjonelt. Hyttene vil ligge helt nede i sjøgrensa, forteller Hege Olsen i Rana Hytta. Hun opplyser at de allerede har solgt tre hytter, og hun regner med at resten av de fem hyttene og ni rorbuene vil være solgt innen våren.

Også her planlegges alle tomtene ferdig tilrettelagt med vei, strøm, vann og avløp.

- Det er hyttefelter som gjelder nå. Strøtomter gis det nesten ikke tillatelse til, forteller Olsen.

ranahytta_640x425
Hege Olsen er selger i Rana Hytta.

Lyse utsikter

At Rana Hytta nå har flere prosjekter på gang, gjør at selskapets situasjon ser lysere ut enn på lenge.

- Alle merket vel etterdønningene av finanskrisa. I 2010 hadde vi noen trege første måneder. Samlet sett har 2010 ikke vært noe toppår, men heller ikke noe bunnår. Nå har vi egne prosjekter, og ser positivt på 2011, avslutter Olsen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE