ranahytta_640x425
Rana Hytta og salgsansvarlig Hege Olsen er på hyttelivsmessa.
BILDET: Arne Skogsrud (til venstre) og Ole Bekkevold representerer Furutangen på hyttelivsmessa. FOTO: JAN ERIK HVIDSTEN

Over 200 utstillere er representert. Messa er åpen i dag, fredag, lørdag og søndag. På standene finner du alt fra de minste duppedittene til ferdige hytter.

- Vi er her fordi det kommer 20.000 potensielle kunder, sier Geir Larsen, daglig leder i Hyttetorget. Larsen forteller at rundt 80 prosent av selskapets vareutvalg er på plass på messa.

hyttetorget_640x425
Geir Larsen (til venstre) og Thomas Krogedal fra Hyttetorget er på hyttelivsmessa.

Legger grunnlag

- Vi gjør unna omtrent 5 prosent av vår samlede årsomsetning i løpet av disse messedagene. I tillegg legges selvsagt grunnlaget for enda mer, sier Hyttetorgets daglige leder. Sandefjord-firmaet har en stand i hall 2 i Exporamasenteret på rundt 400 kvadratmeter.

helikopter_640x425
Alexander Fürst fra HelikopterDrift er på hyttelivsmessa.

Helikoptertur

HelikopterDrift er også på plass på Hellerud. Selskapet lander og letter med en av sine maskiner rett utenfor messehallene, og tilbyr 10 minutters sightseeingturer ut fra messeområdet, der de som kjøper seg en flytur får et kort sveip over hovedstaden. Helikopter-selskapet forteller også om økende interesse for frakt-oppdrag.
LLHanstad_640x425
Morten Slungård fra L.L.Hanstad AS er på hyttelivsmessa.

Markedet løsner

Morten Slungård er daglig leder i Trysil-entreprenøren L.L. Hanstad AS. Han er på Hellerud blant annet for å selge leiligheter i byggeprosjektet Kvilsten og Horisont, begge deler i Trysilfjellet.

- Vi opplever at markedet har løsnet litt. Bare i påsken solgte vi to tomter og en hytte, forteller Slungård.

Hortenhus_640x425
Håkon Bakken fra Horten Hus AS er på hyttelivsmessa.

- Stolt av området

Håkon Bakken fra Horten Hus AS står ved inngangsdøra til messehallene og promoterer Norsk Hyttesenter, den permanente hytteutstillingen på baksiden av Exporamasenteret, der 19 hytter nå er oppført. Norges ledende produsenter er representert. Utstillingen har nettopp fått nytt navn, og Bakken er stolt av å ha en av sine modeller med i utstillingen. Hytta er nyoppført.

gausdal_640x425
Per Arne Granum fra Gausdal Landhandleri er på hyttelivsmessa.

Bra med folk

Hytteavisen snakket med arrangøren da første utstillingsdag var over, men besøkstall er ikke klare før hele arrangementet er slutt. En rekke utstillere Hytteavisen snakket med, mente imidlertid at besøket første dag så bedre ut enn tidligere. Normalt besøker 20.000 mennesker hyttelivsmessa, og trøkket er størst fredag og i helgen.
havrefjell_640x425
Janno Mei (til venstre) og Terje Ingvaldsen fra Havrefjell Hyttene AS er på hyttelivsmessa.
Hyttebutikken_640x425
Bjørn Monsbakken (til venstre) og Bård Børresen står på HytteButikkens stand under hyttelivsmessa.