Gautefall Harm
Kommersiell sjef ved Destinasjon Gautefall, Jostein Harm.

Bildet over: Dagens bakker er én kilometer lange, mens nye bakker på baksiden ned mot Lia kan bli på to kilometer. Dersom planene blir realisert, vil det tidligst være ny bakke til sesongstart 2012.

– Det er veldig aktuelt med forlengning av bakkene og å gjøre noe med heisene, sier kommersiell sjef ved Destinasjon Gautefall Jostein Harm til Kragerø Blad.

– Det er opp til styret i Danmark å ta avgjørelsen.

LES OGSÅ: Får proffhjelp til nytt skianlegg

Harm legger til at det vil være et kjempeløft for Gautefall, og at man jobber for å få til en utvidelse av bakkene så fort som mulig.

80–100 millioner

– Vi snakker om en dobling av lengden, vi kan få opptil to kilometer lange løyper. Han legger til at det sannsynligvis ikke vil skje noe med dagens heiskapasitet før det er laget nye bakker.

– Det vil bli en totalvurdering, og det er nærliggende å tro at dette vil bygges ut steg for steg. Kostnadene på utbyggingen av bakken vil totalt være mellom 80 og 100 millioner kroner, opplyser han.

Selger unna

– Det er ikke tvil om at fornyelse av alpinanlegget vil styrke attraktiviteten, men den økonomiske situasjonen vil bestemme om vi gjør det. Vi må se hvordan det utvikler seg framover, men foreløpig ser det veldig bra ut. En god sesong vil påvirke, og det ligger vi an til.

– Og det er fullt trøkk på eiendomsomsetningen, som også vil bidra til realisering av planene. Vi har solgt 10 av 12 hytter på Club Gautefall, og skal nå selge 28 leiligheter ved bakken. Leilighetene er såkalte «sale-lease back», og har fra sju til 12 sengeplasser.

– Det er mye spennende som skjer, og det er gøy at utviklingen er så positiv – det er viktig for hele bygda. Når det går bra på Gautefall gir det mange positive ringvirkninger for både handelsstand og lokale håndverkere, påpeker Jostein Harm.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side