Bildet over: Hogne Myrvold eier den lange brygga nærmest på bildet, og her beskrives problemet som størst. Brygga til Lars Bustgaard ligger bak. Bryggene ligger mot Herfølrenna. Foto: Erik Hagen

Men eierne av de to bryggene, Lars Bustgaard og naboen Hogne Myrvold vil ikke godta avslaget.

– Vi bor på en øy, og derfor trenger vi båt og bryggeplass, sukker Lars Bustgaard til Fredriksstad Blad.

De to huseierne i sommerparadiset Herføl mener at Hvaler kommune har brukt urimelig lang tid på saken, noe som førte til at det i mellomtiden kom en ny kommuneplan .

– Den nye kommuneplanen ble brukt som grunnlag for å avslå søknaden, noe som ikke er holdbart, heter det i klagen de har sendt gjennom advokatfirmaet Schjødt.

Les også: Her er det lov å bygge hytte igjen

Krever ny behandling

Bustgaard og Myrvold krever ny behandling etter den gamle kommuneplanen.

– Det var ingen som fortalte oss at det var en ny kommuneplan på gang, sier Bustgaard. Han driver Herføl Marina, men denne saken gjelder brygga foran huset hans.

Bustgaard og Myrvold forklarer problemet med at det over tid bygger seg opp masser på bunnen. Dermed blir det grunnere ved bryggene.

– Advokaten min skriver veldig treffende at brygga kun er brukbar for en liten pram når det er lavvann. Det er ikke mulig å ha en vanlig fritidsbåt på 15–20 fot liggende der, sier Hogne Myrvold.

Les også: Hytteeiere fortvilet over bryggestrid

Restriktiv holdning

I den nye kommuneplanen heter det at Hvaler fortsatt skal være strenge med tillatelser til mudring. Det er også et mål å redusere antallet enkeltbrygger.

– I saken fra Herføl ville vi fått akkurat det samme utfallet med den gamle kommuneplanen. Det avgjørende er den marine kartleggingen som er gjennomført på Hvaler, og den var på plass før vi fikk ny kommuneplan, sier Anna Karin Hellstrøm, som er avdelingsleder i Hvaler kommune.

Hun sier følgende om hva hytteeierne på Hvaler kan forvente:

–Vi godtar ikke mudring der det er verneverdig natur på sjøbunnen. Vi godtar heller ikke mudring som representerer en utvidelse av enkeltbrygger og tilrettelegging for større båtstørrelser. Slike utvidelser bør skje i fellesanlegg, sier Hellstrøm.

Hun avviser at kommunen har brukt for lang tid med saken fra Herføl.

– Tidsforbruket må vurderes ut fra at muddersaker skal behandles etter flere forskjellige lovverk, og skal håndteres hos både kommunen og fylkesmannen, sier Hellstrøm.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE