Lørdag formiddag fikk politiet melding om ytterligere et innbrudd i en hytte på Seljord. Dette er det tredje oppdagede innbruddet i løpet av et halvt døgn.

Fritidsboligen ligger ved Garvikstrondi. En rute er knust, men foreløpig er det uvisst hva som eventuelt er stjålet.

- Nå går vi inn for å finne spor på hytta i Seljord. Jeg vil tro at det er noen fotavtrykk på stedet, sier operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt til Varden.

Les også: Hyttetyvene fengslet i åtte nye uker

Luftgevær stjålet

De ytterligere to ble oppdaget fredag kveld, da en mann ringte politiet rett før midnatt og fortalte at det hadde vært et innbrudd i hans hytte på Garvikstrondi i Seljord. Da politiet undersøkte området viste det seg at det var knust ruter i to ulike hytter på stedet, og at det var stjålet et luftgevær fra den ene hytta.

- Vi vil følge opp hendelsene i Seljord, i likhet med de andre tilfellene, sier Ramslien, og refererer til ukens ytterligere hytteinnbrudd: Fredag ble det i tillegg til Seljord-hendelsene meldt om tre hytteinnbrudd på Haukeli og i Nissedal. Rett før klokka seks på ettermiddagen ble det meldt om innbrudd på Bjønntjønnlia i Nissedal. En drøy time senere ble det meldt om innbrudd i ei hytte på Haukeli. I halv ni-tiden fredag kveld fikk politiet melding om nok et hytteinnbrudd på Bjønntjønnlia i Nissedal.

Utelukker ikke sammenheng

I alle tre tilfellene er det foreløpig uklart hva som er stjålet.

- Kan det være snakk om at en hyttebande er på ferde?

- Vi utelukker ikke at det kan være sammenheng mellom innbruddene, men foreløpig har vi ikke grunnlag for å påstå at det er et mønster her, sier Ramslien.

Også ved midnatt natt til onsdag kom det melding om uvelkomne personer i et hyttefelt: En hytteeier ringte politiet fra Gautefall Panorama og fortalte om en mistenkelig bil som var på innsiden av hyttefeltets bommer.

Innringeren trodde at var gjort innbrudd på stedet. Det viste seg at en container var brutt opp, i tillegg til en bom. Kort tid etter meldingen stoppet politiet en mistenkelig bil i Vrådal. To personer, en mann på 38 år og en 27 år gammel kvinne, ble pågrepet og innbragt til sentralarresten. Begge er fra Aust Agder.

FØLG HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK