Konkursen ble åpnet i Sør-Østerdal tingrett denne uka. Advokat Helge Hartz i Elverum-firmaet Consensus AS er utnevnt som bobestyrer. InTrysil driver utleie og drift av ferieboliger i Trysil, melder Østlendingen.

InTrysil (Trysil Resort) er datterdatterselskap av Faktor Eiendom, som gikk konkurs for snaut tre uker siden. InTrysil har en tid vært i økonomiske vanskeligheter, og situasjonen ble prekær etter Faktor Eiendom-konkursen.

Les også: Stor hytteaktør slått konkurs

Mangel på kapital

Faktor Eiendoms bobestyrer, Leif Petter Madsen, forteller at han har undersøkt mulighetene for å skaffe til veie millionene som skulle til for at InTrysil kunne drive denne sesongen gjennom, uten at det har vært mulig å få til.

– Det har ikke vært mulig å skaffe til veie kapital for videre drift av aksjeselskapet, men vi tror at virksomheten vil leve videre uten store forstyrrelser for dem som har booket ferie i Trysil, sier Leif Petter Madsen.

Les også: Bjønntjønn-selskap konkurs

Skistar ivaretar turistene

Dette forklarer han med at Skistar Trysil tar over bookingen av gjester.

– Det er svært beklagelig at InTrysil går konkurs, men vi skal sørge for at alle som har booket ferie i Trysil blir godt ivaretatt, lover daglig leder i Skistar Trysil, Helge Bonden.

Skistar har også tidligere tatt imot bookinger for InTrysil, så det er ikke noe nytt.

Men hvordan det praktisk skal løses med utlevering av nøkler og alt som følger i kjølvannet med korttidsutleie av boenheter, har ennå ikke skistarlederen noe svar på.

– Nyheten er bare noen timer gammel. Nå skal vi sette oss ned og finne gode løsninger. Ingen som har booket ferie i Trysil skal bli skadelidende, og det vil være trygt og sikkert å booke ferie i Trysil også framover, beroliger Bonden.

Les også: Her vil flest kjøpe seg hytte

60 kan bli uten arbeid

Leif Petter Madsen opplyser at rundt 20 helårsansatte og 30–40 sesongarbeidere blir arbeidsledige etter konkursen.

– Dette er selvsagt svært kjedelig for de ansatte. Men det er stor interesse for å ta over selskapet og drive virksomheten videre i et visst omfang. Hvor mange av de ansatte som blir med videre blir opp til nye eiere, sier Leif Petter Madsen.

Verken daglig leder, ansatte eller styreleder har ønsket å kommentere oppbudsbegjæringen overfor Østlendingen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE