De nye hyttene er alle i kategorien ”moderne”, det vil si med store vinduer og rene linjer. 

IMG_2684
Bjørn Olav Leer kom med byggesettet til denne fullverdige hytta mandag ettermiddag. Torsdag klokka 12 har han premiere på

Bygger hele hytta i hallen

Den mest spektakulære premieren må vel være ”Fri” – den aller første hytta fra den ferske hytteprodusenten Ly Hytter. Det sier sitt om hvor enkel den er å sette opp at prototypen er montert inne i messehallen i løpet av to tre dager. Når publikum kommer på besøk de nærmeste dagene, stiger de inn i en komplett og ferdig innredet fritidsbolig.

IMG_2704
Blåne-premiere på

Premiere for ny Blåne-modell

De fleste hytteleverandører på Hyttemessen har visningshytter på Norsk Hyttesenter, som ligger vegg i vegg med messselokalene. Her har Blåne Hytter satt opp sin helt nye modell  med det smått gåtefulle navnet ”Skjegglaus”, som har premiere når messen åpnes klokka 12 torsdag.  Navnet har kanskje sammenheng med at takskjegget, eller takutstikket er redusert.

IMG_2705
Jøra Byggs nye tilskudd på Norsk Hyttesenter:

Jøra også med ny modell

Jøra Bygg entrer også premierescenen med en ny modell i disse dager.  I skrivende stund legger  den kjente hytteprodusenten siste hånd  på ”PREG”, som for øvrig er nærmeste nabo til Blånes nye hytte på området.

Langsom trendutvikling

- I hyttebransjen skjer trendendringene langsomt, sier Per Levik som arrangerer Hyttemessen i samarbeid med Tore Bjørnstad. Det er jo ikke så rart. Hytter bygges for å holde  i generasjoner. Da blir det tradisjonelle, paradoksalt nok, gjerne betraktet som det tidløse og varige. Jeg tror det er grunnen til at den mer bonderomatiske stilen stadig har sterk appell når familien skal velge seg ny hytte, sier Levik.

Forsterke hytteopplevelsen

Når publikum inntar Hyttemessen de kommende dager er de fleste likevel på utkikk etter helt andre ting enn ny hytte. Møbler til utendørs og innendørs bruk er alltid ”en stor greie” på Hyttemessen, også interiørelementer og ting som bidrar til å forsterke den gode hytteopplevelsen.

Mye nytt på hardware-siden

- På ”hardware-siden” kommer det nye ting hele veien. Det vil publikum erfare også på denne messen, mener Tore Bjørnstad og viser spesielt til utviklingen på energisiden. Solcellepanelene blir stadig mer effektive, nye strømstyringssystemer er på vei inn i hyttene og på toalettfronten  kan norske produsenter vise fram  noe av det mest avanserte man finner i verden, sier han.