Området ligger i kanten av Hardangervidda, det er kort vei fra både Oslo og Vestfold-byene og om vinteren er det flotte skiløyper i området, forteller en fornøyd grunneier, Ragnvald Mykstu.

Dette er noe av det han kan friste potensielle hyttekjøpere med i det nye hyttefeltet Killingdalen Sør i Vegglifjell.

LES OGSÅ: Stor interesse for Umbukta-hytter

Fra ideen om hyttefeltet var unnfanget i 2010 til planene var godkjent, tok det bare et halvt år. Det er planlagt 84 tomter, men Mykstu og hans kompanjonger tar det steg for steg, og legger først ut 40 tomter for salg. De skal være klare til bygging 1. juni 2012.

Bygge vei

Men først skal det bygges vei. Den skal stå ferdig i høst, så vil strøm, vann og kloakk komme i vinter.

LES OGSÅ: Tilbyr tradisjonell sørlandsidyll

– Vi har skrevet én kontrakt, og to tomter er tinget på. Vi har ikke hatt så mye interesse som vi ønsket, men det kommer nok litt av at vi ikke har markedsført oss så godt hittil. Vi vil annonsere mer framover. Det blir også lettere når veien står ferdig, da kan folk komme og se selv. Vi er optimistiske, sier Mykstu.

For utbyggerne er nøkternhet og langsiktighet stikkord.

– Vi har mål om å selge fire tomter i år, og seks til neste år, forteller Mykstu.

Samarbeid med hytteeierne

I arbeidet med å planlegge hyttefeltet, var det viktig for utbyggerne å alliere seg med de eksisterende hytteeierne i Veggli-området.

LES OGSÅ: Feirer 30 år med nye modeller

– Vi har hatt et unikt samarbeid med hyttefolket. Vi sendte brev til alle før planene ble påbegynt. Så fikk vi da heller ingen protester fra noen på planene. 15% av det vi tjener på dette prosjektet går tilbake til området, til Veggli friluftslag og Vegglifjell Infra, noe som kommer alle til gode. Med flere hytter blir det jo også flere til å dele på utgiftene. Jeg pleier å si at de beste selgerne er fornøyde hyttefolk, sier Mykstu.

Han fremhever Killingdalen Sør som et familievennlig område med skianlegg, et stort løypenett, fjell- og skogsterreng.

– Det er flott her hele året, også utenom vinteren, med fiskevann og flotte turstier innover fjellet, avslutter Mykstu.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE