Hvaler har 4.300 hytter, blant annet på Herføl. Kommunen vil nå finne ut om også boliger brukes som fritidsboliger. FOTO: TONE E. GRUNDVIG

Hytteavisen omtalte nylig Frp-politiker Thor Tangens salgsfremstøt på en bolig på Hvaler. Saken kan du lese her. Tangen forsøker å selge boligen - med boplikt - som fritidseiendom, og saken har fått bred omtale og skapt skarp politisk debatt i blant annet Fredriksstad Blad.

Seksjonssjef Heidi Vildskog i Hvaler kommune sier at aksjonen som nå forberedes ikke har sammenheng med Tangen-saken. Fremstøtet mot dem som bryter øyrikets boplikt forberedes for øvrig tett sammen med Fylkesmannen i Østfold, melder Fredriksstad Blad. Fremstøtet forberedes i nært samarbeid med fylkesmannen i Østfold for at alt skal være juridisk vanntett når kommunen setter i gang. Aksjonen må også behandles politisk i kommunen. Trolig kommer det en sak opp for kommunestyret i Hvaler i løpet av våren.

Hvaler kommune har fått en rekke henvendelser om brudd på boplikten etter medieoppslagene om Tangen-saken. Men Heidi Vildskog sier at det er arealmessige utfordringer som utløser aksjonen.

- – Vi kjemper med de andre kommunene i Nedre Glommaregionen om fylkesmannens ja til å få frigjort arealer til utbygging. Når fylkesmannen ser at vi har liten vekst i innbyggertallet i forhold til hvor mange boliger som bygges, blir det vanskelig for Hvaler kommune å argumentere for å frigjøre nye arealer, sier Vildskog til Fredriksstad Blad.

RELATERTE SAKER:

Truer med tvangssalg dersom boplikten ikke overholdes