Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Finn er et funn:

Penger å spare - penger å tjene

Det er vel unødvendig å fortelle det, men Finn er en unik markedsplass, ikke minst for hyttefolk. For er det noe du har bruk for, kan du få tak i det for en rimelig penge, og er det noe du vil bli kvitt, kan du omgjøre produktene til knitrende sedler.

Aller viktigst er det vel at ting blir brukt om igjen, ikke minst av ressurs- og miljøhensyn. Som det het i et slagord fra -70-tallet, ombruk er omtanke.

Vanskelig å sette rett pris

Som regel er det ikke så vanskelig å få tak i det du trenger, hvis det ikke er noe som nesten ingen har, da. Så derfor gir vi heller noen tips til deg som skal selge.

Det vanskeligste er kanskje å finne en fornuftig pris. Da må rådet være å kikke på tilsvarende ting som allerede ligger ute. Og hvis prisene spriker, ta hensyn til geografien og legg deg i nærheten av prisen på ting som er å få kjøpt ikke så langt unna.

Du må selvfølgelig også vurdere kvaliteten.

Ha is i magen

Basert på egne erfaringer fra et restaurerings- og utvidelsesprosjekt, vil vi gi et par eksempler på bra ting som det var unødvendig å la gå for billig. Men da var det nødvendig med tålmodighet.

Det ene var en nesten ubrukt oppvaskmaskin som vi ville ha 2.000 kroner for. Men det kom bare skambud på noen få hundrelapper. Helt til et ektepar 4-5 mil unna etter noen måneder trengte en god oppvaskmaskin til hytta i Valdres. Da var den solgt på minutter.

Eller terrassedøra med ett fast og ett skyvefelt som vi ville ha 5.000 for. Den var det også interessenter til, men budene var for lave. Men så, etter nesten et halvt år, var det noen som hadde sett annonsen og funnet ut at døra var midt i blinken. Og ei ny ville jo ha kostet det femdobbelte ...

Respektløst

Selvfølgelig er det et visst prutningsmonn, selvom det i de to nevnte tilfellene ikke var nødvendig. Men når det bys langt under halv pris, ja ned mot ti, femten prosent av det selgeren mener varen er verd, blir det bare dumt.

Og respektløst.