På Vaset ligger flotte fjelltomter ferdigregulerte i sørvest-hellinga og med praktfullt kringsjå til vestfjella og Jotunheimen. Høyset Panorama AS er en av flere utbyggere i området, som har vært det ”heiteste” i Valdres-regionen de seinere år. Selv om salget har pågått i over tre år, er utviklingen av området ennå i startgropa. De fem grunneierne som er sammen om tomteutviklingen, har nemlig fått godkjent utparsellering av 211 tomter. Foreløpig er 47 byggeklare, og av disse er nå nesten tretti tomter solgt.
Høyset Panorama
Tomtene på Høyset Panorama er store - fra 1,4 til over 2,4 mål. Øverst i feltet troner denne praktfulle Eikås-hytta, som ligger ute til salgs med prisantydning 5,5 mill kroner. (foto: Terra Eiendomsmegling)

Førti pluss

- Det har gått bra unna. Den første tomta ble rett og slett solgt før salget startet, ler Hans Brandsdal som selger tomtene her sammen med Øyvind Holden. De erfarer at det er aktive, unge familier som først og fremst søker seg til et sted som dette. Mor og far er gjerne i alderen førti pluss. - De som bygger her er genuint friluftsinteresserte. Deres prioritet er ikke skitrekk og alpinbakker, skjønt de er ikke langt unna de heller, men skikkelig høyfjellsterreng for allsidige helårs aktiviteter for hele familien. Noen ”godkjenner” ikke tomta før langrennssporet er testet og har bestått prøven. Andre ser kanskje vel så mye på sykkelmulighetene. Her er veier, stier og sykkeltraséer for alle ferdighetsnivåer. Vi får høre at Vaset scorer full pott på begge deler, sier Brandsdal og Holden. At Vaset fortsatt har et innbydende kulturlandskap, et levende jordbruk og tradisjonell stølsdrift sommertid, øker også områdets attraktivitet, mener de.
Høyset prøvebo Hedda
I denne Hedda hytta som ligger på Høyset Panorama, kan folk med hytteplaner prøvebo danne seg et inntrykk av såvel hytta som tomtealternativer og utfoldelsesmulighetene.

Prøvebo-hytte

- En ting er skiløyper og sykkelmuligheter. Hva som også har stor betydning er at interesserte fritt kan prøvebo en av hyttene i feltet og gjøre seg kjent med forholdene over noen dager. Prøvebo-hytta er satt opp i fellesskap av Hedda Hytter og Høyset Panorama AS. En av tre familier som har benyttet seg av tilbudet om å prøvebo, har endt opp med å kjøpe tomt på Høyset. I 2012 er det laget 6-7 kilometer med nye skiløyper i tillegg til de andre rundt 120 kilometerne som er ryddet og oppkjørt.

Fakta Høyset Panorama AS

• Høystandard hyttetomer ca 1000 moh på Vaset, 20 km norvest for Fagernes. • Reisetid fra Oslo ca tre timer. • 47 regulerte tomter i 1. byggetrinn, ca 30 solgt. • Tomtestørrelser 1,4 til 2,4 mål. • Stort nett av oppkjørte skiløyper, fjellterreng for sommerlige aktiviteter på alle nivåer, sykkeltraséer, veier og stier. • Nærhet til kulturlandskap med gammeldags stølsdrift om sommeren.