Veksten av rib-båter begynte forsiktig i fjor, og direktør Erlend Prytz i Norboat er sikker på at det vil selges flere slike i tiden fremover. Denne båttypen er meget stabil og sjødyktig fordi den opplåsbare slangen som ligger langs relingen gjør at båten ikke mister flyteevnen selv om store mengder vann skylles ombord. Skroget har glassfiber i bunn.
- Båten er myk å kjøre i vannet, og det er heller ikke skummelt å legge til brygga med den, presiserer Erlend Prytz.

Flytende hytte
Lav rente og god tro på norsk økonomi har gjort ferie med fritidsbåt til den optimale familieferien. Den sterke verdistigningen hytter ved sjøen har gjør at større familiebåter har blitt svært populære. En annen grunn er at vi nå setter høyere krav til komfort, og at  plassen gjør det mulig for hele familien å bo i båten over lengre tid.
- Familiebåten kan på mange måter fungere som en hytte. Forskjellen er at du med båt bare kan kjøre videre når du er lei av naboen, sier Erlend Prytz.
Fra 300.000 kroner kan man få seg en en fin båt med høy komfort. Dette betyr dusj med toalett, varmt og kaldt vann, varmeapparat, et lite pantry og sengeplasser til hele familien.

Godt salg 
- Trenden som har etablert seg i Norge de siste årene vil fortsette, sier Erlend Prytz fra båtmessen ”Sjøen for alle” som åpnet fredag. Salget av familiebåter øker stadig, og på det norske markedet er det merker som Windy, Scand og Marex som spesielt selger godt. På utenlandssiden er det italienske og tyske båter som gjør det best i markedet.
- Store navn som Ferreti og Benetti fra Italia og Bavaria fra Tyskland selger meget godt, presiserer Erlend Prytz.