La vinteren vare lenge i år, oppfordrer Knut Støren, styreleder i DNT Oslo og Omegn i sitt forord i katalogen Vintergleder. Støren anbefaler å starte med Markahyttene, før du klatrer deg opp i høyden og opplever vintersol og hvite vidder, og avslutter sesongen med 17. mai feiring i Skarveheimen.

Noe nytt hver dag

Liten tvil er det om at katalogen er proppfull av tilbud det er vanskelig å takke nei til. Når du går fra hytte til hytte i fjellet vil du oppleve nytt terreng og ulike hytter hver dag. Går du i tillegg på fellesstur med erfaren turleder, møter du mennesker som deg selv - positive, blide og turglade folk som vil gå på ski, slite litt før middag og kjenne den øre tilfredsheten stige inn i kroppen på slutten av dagen.

Tango og trekkhunder

Hva med fellestur gjennom Jotunheimen, med sekk på ryggen og diamantglitter i snøen? Eller for deg som vil ha opplevelser sammen med hunder, frister det med trekkhundtur over Hardangervidda og i Skarvheimen? Litt senere på sesongen kunne det være fint fotokurs på Sota Sæter, og ikke bare få fysiske men også kreative utfordringer. I slutten av mars er det duket for tangokurs og spreke skiturer på Gjendesheim, kan hende er det vel så mye møte plass for single som Singeltreffet i Jotunheimen i begynnelsen av mars?

Ungdomsturer med spenst

Er du mellom 16-30 år har du et bredt utvalg turmuligheter med ungdom i samme alder. Blant mange tilbud er det for eksempel introduksjon til isklatring i en foss ved Gjerdrum i januar, mens det blir telemark- og snowboardkurs i februar. Gir opplelvelsene mersmak kan du bli med på snøhuletur på Norefjell i mars, eller lese katalogen for andre fristelser.

Spenning med fjellsport

Har du lyst til å nye høyder kan du komme i nærkontakt med is, snø og fjell, og lære om vinternaturens utfordringer med DNT Fjellsport Oslo. I katalogen tilbys kurs i isklatring, kiting og telemark, og toppturer både i Jotunheimen og på Sunnmøre. Det er med andre ord liten grunn til å sitte hjemme i vinter.

Vinterfri for barnefamilier

Mange av turisforeningens hytter egner seg godt for barnefamilier. I vinterferien er det aktivitetsledere på Fondsbu, Svukuriset og Gjendesheim. I påska er det samme tilbud på Sota Sæter og Liomseter.

Vinterkatalogen kan du lese her eller få gjennom turinformasjonen til DNT Oslo og Omegn tlf. 22 82 28 22

Finn vinterturen i DNTs turplanlegger
Vinteraktiviteter for hele Norge får du best oversikt over her på nettet i vår turplanlegger. Velg aktiviteter for å se på de organiserte turene eller sjekk våre beste turforslag for vinteren.

 Kilde og foto: turistforeningen.no