Spill - Skittles
Bowling/Skittles kr. 550 Dette er en utendørs versjon av det tradisjonelle bowlingspillet.

 SSBs tidsbruksundersøkelse fra 2010 viser at det i perioden 1990 til 2010 var en nedgang i tid brukt på sosialt samvær i Norge. Færre besøkte slektninger, naboer og venner, og færre hadde samtaler med hverandre. Unntaket fra trenden har vært sosialt samvær som biaktivitet – det vil si sosialt samvær samtidig som vi utfører andre "viktigere" aktiviteter. Undersøkelsen viser også at mindre tid er gått med til fritidsaktiviteter i samme periode. Parallelt med dette har bruken av dataspill og annen internett- og pc-bruk økt betydelig. (Kilde: http://www.ssb.no/tidsbruk/)

Kanskje er det nettopp en motreaksjon mot dette at vi de siste par årene i større grad samles rundt aktiviteter i stedet for stillesittende samvær.

- Vi registrerer at stadig flere foreldre ønsker å komme seg opp av sofaen og ut sammen med barna, enten det er hjemme eller på hytta, sier Geir Jåsund. Han er representant for i Über Games i Norge, som selger spill og leker i høy kvalitet for ute- og innebruk.

Lei av dårlig kvalitet

Jåsunds erfaring er at folk flest er lei av å kjøpe billige plastleker som ofte går i stykker etter bare noen timers bruk. Han var selv en av dem som var lei av å kjøpe nye uteleker flere ganger i sesongen. Jakten etter leker i god kvalitet førte ham til en britisk nettside for Über Games. Fra å bare skulle ha et croquetsett til familien, var han med ett skandinavisk distributør.

Spill - Mega 4 på rad med hjul
Mega 4 på rad kr. 2.650 Spillklassikeren ”4 på rad”. Spillerne skal slippe brikkene ned i rammen, og den som først klarer å få fire av sin farge på rad, har vunnet.

Bedrifter og bryllup

Det er slett ikke bare fra barnefamilier Jåsund merker en økt interesse. Også hoteller har investert i spill som gjestene kan benytte. Spesielt populært har det vært med Tumble Tower (også kalt Jenga), Croquet og Ladder Golf, som ofte blir benyttet som teambuilding eller pauseinnslag under konferanser og andre arrangementer.

Også på bryllupsfester er spillene i bruk mens gjestene venter på at brudeparet skal bli ferdig hos fotografen. – Jeg synes dette er en kreativ måte å benytte ventetiden på, for spill og moro er en skikkelig icebreaker, sier Jåsund.

Spill - Krokket_Croquet_ Championship Set 3 Trolley
Championship Croquet/krokket kr 1.500 Særpreget krokettsett i solid kvalitet.

Fra rugby til hagespill

Über Games ble etablert i London i 2006. Den britiske grunnleggeren Tristan Aylward var på det tidspunktet ansatt i en rugbyklubb, og var i dialog med en fabrikk i India som skulle produsere utstyr. Der kom han over forseggjorte hagespill i tre, og fikk et Jengaspill i julegave fra fabrikken. Det ga ideen til Über Games, som har hatt stor suksess i både Storbritannia, og senere også USA, New Zealand, Australia, Nederland og Tyskland. Og nå altså i Norge.

Mer om spill

Her er en artikkel om en litt annerledes pilkastvariant.

Og en om boccia.