Under arbeidstittelen ”Den store telemarksauksjonen” har initiativtakerne Asbjørn Sauro (til høyre på bildet) og Tor Helge Flåto fått med seg både hytteprodusenter, tomteselgere og en bilforretning som stiller på auksjonen. Det vil si at både et hyttebyggesett fra Drammens Hus og Hytter, en tomt fra Blefjell hyttegrend og en Citroen fra Notodden Bil og Speedshop skal under hammeren.

I tillegg kommer mange andre varer og tjenester, som alle skal være relevante for hyttefolk. Kulturelt blir det også. Magikeren og buktaleren Erik Mogeno kommer. Han er kjent gjennom programmet Norske Talenter. Underholder gjør også visesangeren Harald Nesse, egentlig bergenser, men nå bosatt i bygda. Nesse er kjent i regionen blant annet for sangen ”Blefjell i solnedgang”, som ofte er å høre på den regionale NRK-sendingen i radio.

Kart_Hovin

Varer for 2 millioner

- Det er varer for rundt 2 millioner kroner som skal auksjoneres bort, forteller Tor Helge Flåto, prosjektleder i Hovin Utvikling AS og lokal entreprenør, politiker og grunneier. Asbjørn Sauro er på sin side prosjektleder for auksjonen, samt leder i Blefjell Idrettslag. Det er idrettslaget som skal sitte igjen med overskuddet fra Den store telemarksauksjonen.

Hovin er ei bygd i Tinn kommune i Telemark, beliggende mellom Tinnsjø og Blefjell. 300 mennesker er bosatt i det som var en egen kommune til et stykke utpå 60-tallet. Hovin inngår nå i reiselivssatsingen til Tinn, men kjører i tillegg et eget løp mot hytteturistene, blant annet gjennom virksomheten til Hovin utvikling AS. Selskapet er eid av en rekke lokale grunneiere.

Turistpotensiale

Rundt 250 fritidsboliger er i dag lokalisert i Hovin, men nye reguleringsplaner legger til rette for en dobling. Med gunstig kjøreavstand til så vel Oslo og Buskerud som Vestfold og Grenland, mener Sauro og Flåto at bygda har et stort turistpotensiale. Terrenget i Hovin strekker seg fra høyder på 250 til 750 meter, og naturen innbyr til jakt, fiske, skigåing, turer på bena eller på sykkel. Den 1.342 meter høye Bletoppen ligger også i gamle Hovin kommune.

Jakt- og fiskerettigheter er for øvrig noe av det som auksjoneres bort den 2. juli. Det samme gjelder kano og kajakker, møbler til hytta, og sogar grus, ved og brønnboring.

For å gjøre skimulighetene enda bedre for både innfødte og hyttefolk, ønsker Blefjell Idrettslag seg ny løypemaskin. Overskuddet fra auksjonsdagen kan bli et viktig bidrag.

Klikk her for å komme til Hytteavisens Facebook-side