Bildet over: I Havnegata i Åsgårdstrand ligger denne idyllen. "Flott sjøutsikt. Ingen boplikt", heter det i annonsen.

Ni boliger med prisantydning på over 36 millioner kroner til sammen, kan bli solgt som fritidsboliger i Horten kommune. Det viser et enkelt søk Gjengangeren har gjort på Finn.no, Norges største portal for kjøp og salg på nett.

Et sentralt poeng i annonsene er fraværet av boplikt i Horten kommune, slik at boliger her også kan benyttes som fritidsbolig.

- Jeg mener tiden er inne for å innføre boplikt i deler av kommunen. Vi går glipp av skatteinntekter fordi folk bare bor her i kortere perioder av året, sier SV-politiker Jan Focas til lokalavisa Gjengangeren. Han påpeker også det uheldige ved at enkelte boområder blir folketomme i vinterhalvåret.

Selgerboligersomhytteriasgardstrand02
"En sjelden perle" i Edvard Munchs gate til en prisantydning på nesten syv millioner kroner. "Det er ikke boplikt i kommunen, derfor kan boligen benyttes også som fritidseiendom", står det i annonsen på Finn.no.

Leiligheter også

At helårsboliger blir brukt som hytter om sommeren, er velkjent i Åsgårdstrand. Flere av de ni boligene denne artikkelen er skrevet på grunnlag av, er eneboliger i Åsgårdstrand.

En ny trend er at også leiligheter i Horten markedsføres som potensielle hytter.

En "lys og moderne endeleilighet i seksmannsbolig i Strandparken med sjøgløtt" til 1,8 millioner kroner, markedsføres blant annet med følgende setning: "Det er ikke boplikt i Horten kommune".

Selgerboligersomhytteriasgardstrand03
IKKE BOPLIKT blir det poengtert i annonseteksten for leiligheten i første etasje i denne bygningen på Karljohansvern i Horten.

I vannkanten

For 2,7 millioner kroner kan du få en annen Strandparken-bolig; "Lys og tiltalende treroms i vannkanten". Og videre: "Det er ingen boplikt i Horten kommune slik at eiendommen også kan benyttes som et hyggelig feriested". "Ikke boplikt" brukes også i tittelen til en annonse for en leilighet til 3,3 millioner kroner på Karljohansvern.

I Edvard Munchs gate i Åsgårdstrand averteres "en sjelden perle med 180 graders panoramautsikt mot fjorden, vakkert og usjenert" til nesten syv millioner kroner. "Det er ikke boplikt i kommunen derfor kan boligen benyttes også som fritidseiendom", blir det understreket i annonsen. I Havnegata ligger en annen "eksklusiv bolig i hjertet av Åsgårdstrand med flott sjøutsikt". Også her blir det poengtert: "Ingen boplikt". Prisen er seks millioner kroner.

Selgerboligersomhytteriasgardstrand04
3,6 millioner kroner for dette huset i Riddervoldsvei i Åsgårdstrand. Det markedsføres som potensiell hytte.

Seks millioner

På hytteområdet Løvøya er det også mulig å sikre seg en sjønær perle for nær seks millioner kroner. Her blir det understreket at "hytta" er "bygget som helårsbolig og har vært benyttet til dette siden 1991 når alt ble bygget nytt". "Det er ingen boplikt på eiendommen", står det her også. Adressen er Løvøyveien.

Av de resterende tre boligene vi fant, ligger to i Riddervolds vei i Åsgårdstrand. Den ene, en romslig enebolig til 3,15 millioner kroner: "Det er ikke boplikt i kommunen derfor kan boligen benyttes også som fritidseiendom". Den andre ligger noe høyere i pris, har "flott sjøutsikt og sol til sen kveld": "Det er ingen boplikt i kommunen!", står det i annonsen.

I Johan Wesmanns vei ligger en "stor bolig over to plan for helårs eller fritid med flott sjøutsikt". "Ikke boplikt", blir det poengtert i annonsen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE