Det er eiendomsmegler Tormod Møller i Fredrikstad som for andre gang forsøker å selge en prakteiendom på Søndre Sandøy, taksert til 15 millioner kroner, nå til salgs for 10, 5 millioner kroner.

Rett ved vannkanten, med panoramautsikt over Hvalerskjærgården og med statsminister Jens Stoltenberg ruslende rundt i nærheten når han er på hyttetur, kan den som nå er i økonomisk stand til å kjøpe hytte-eiendommer i øvre sjikt av prisklassene oppnå millionrabatt, melder f-b.no

Legger du over 10 millioner på bordet får du egen brygge og privat strand.

Les også: Her er Norges dyreste hytte

Vanskelig marked

Eiendommen ble lagt ut til salgs for tre år siden, og har vært på markedet en sesong tidligere, uten at selgeren fikk prisforlangendet da: 11.8 millioner kroner.

Derfor er prisantydningen nå satt ned med 1,3 millioner kroner.

– Etter at finanskrisen kom er det ikke lett å selge hytter i denne prisklassen, sier eiendomsmegler Tormod Møller.

Han opplyser at hytter inntil tre millioner kroner går helt fint å omsette, og at en god del kjøpere også finnes for fritidseiendommer til både seks og sju millioner kroner.

Les også: Byttet bort stort palass mot liten holme

- Overvurderer verdi

Idyllen og utsikten er det ingenting å utsette på, men likevel må prisen reduseres med 1,3 millioner.

– Hvordan reagerer selgere når markedet ikke vil gi det de tror egen eiendom er verd?

– Det er fremdeles slik at mange overvurderer hva salgsobjektet er verd, sier Tormod Møller, som forklarer at når folk i trange tider er forsiktige med penger, er det en større kunst enn vanlig å få selger og kjøper til å møtes på midten.

Gå til Hytteavisens Facebook-side