– Jeg la den ut torsdag, og har allerede hatt flere interessenter, sier Bjørn Hetland til Fredrikstad Blad. Det er han som eier Enerodden, som eiendommen på odden ut i Hankøsundet heter.

Se eiendommen i Hankøsundet.

Tror kjøperen finnes

Han tror ikke det skal bli vanskelig å finne en kjøper til eiendommen, til tross for at prisantydningen er absolutt i øverste prisklasse.

– Det er jo en helt unik eiendom med en unik beliggenhet, og det aller mest unike er beliggenheten i Hankøsundet med en fantastisk panoramautsikt, sier Hetland.

Eiendommen består av et hovedhus fra 1900 på 245 kvadratmeter bruttoareal, et gjestehus, to annekser, et badehus, et dukkehus, egen brygge og 165 meter strandlinje.

– Det skal bli spennende å se hvordan det går, sier Hetland, som satser på å selge fritidseiendommen for egen maskin.

Les også:Ampert om Hankø-hyttene

Tar prosessen selv

Han har fått en takst på eiendommen, og har tenkt å la den formelle delen av salget gå gjennom megler, men gjør ellers jobben selv.

– Jeg selger den privat fordi jeg føler at det er jeg som har førstehåndskunnskap om eiendommen. Dessuten tror jeg neppe det blir snakk om en prosess med budrunder med flere budgivere når det gjelder denne eiendommen. Det hadde vært mer sannsynlig dersom jeg skulle solgt en liten leilighet i Fredrikstad. I dette tilfellet handler det nok mest om å bli enig med en kjøper om en pris, sier Hetland.

Les også: Bli nabo med Märtha og Ari

– Ikke krevende

Han mener det ikke har vært særlig arbeidskrevende å ta prosessen selv.

– Det har egentlig ikke vært noen særlig prosess: ta noen bilder og samle sammen informasjonen om eiendommen. Men den formelle biten skal som sagt en megler få lov til å ta, sier Hetland.

Besøk Hytteavisens facebookside