Tekst: Tom Brodin Foto: Nei til Tonstad Vindpark

Interessegruppa «Nei til Tonstad Vindpark(TV)» kjemper hardt for å bevare Tonstadheia fra Josdal til Krågeland slik den ligger der i dag, og frykter at 30 kvadratkilometer vil bli forvandlet fra fri natur til industriområde.

– Industriparken vil legge beslag på enorme arealer. Hele området mellom Øksendal i vest og Lindefjell i øst og helt sør til Krågeland vil bli rasert av den gigantiske vindmølleparken, hevder interessegruppa.

– Må flykte fra hytter og hjem

Protestgruppe frykter ikke bare for visuell vindmølleforurensing. – Den skumle, lavfrekvente støyen, som vi ikke hører, er langt verre enn antatt, mener de. Nå frykter de at folk må flykte fra både hytter og hus fordi den har uheldige virkninger på kroppen.

– Sirdal har ofret nok natur

Vindmøllemotstanderne påpeker at Sirdals innbyggere allerede har ofret mye av landskapsverdiene sine for at fellesskapet skal få strøm. – Elver er tørrlagt, det er bygget demninger, og gårder og store arealer er lagt under vann. Og høyspentmaster skjærer gjennom kommunens stolte natur, slår aksjonsgruppa fast. De mener de har vært forståelsesfulle, men at det nå ikke kan forlanges at de skal ofre mer natur.