Nrk.no skriver at en grunneier har i ti år forsøkt å få bygge en 40 kvadratmeter stor hytte i strandsonen på Andeskjærtangen i Høvåg, men får nei fra kommunen og fylkesmannen.

Vedtaket lider av mangler, og begrunnelsen for avslaget kan tyde på at det har skjedd en svikt, sier Sivilombudsmannen, og ber Fylkesmannen i Aust-Agder om å oppheve vedtaket, skriver Nrk.no.

 

Nrk.no skriver videre at sivilombudsmann Arne Fliflet mener begrunnelsen for å nekte mannen å bygge hytte i strandsonen på Andeskjær-tangen ikke holder mål, fordi Fylkesmannen i sitt avslag sier at det ikke er klare friluftsinteresser i området og at hytta ikke vil påvirke den allmenne ferdsel.
 
Likevel avslås dispensasjonssøknaden nettopp på dette grunnlaget. Fliflet skriver i sitt brev til kommune og fylkesmann:

"Når det i saken er lagt til grunn at tiltaket ikke vil komme i konflikt med allmenne hensyn, kan man ikke uten videre begrunne et avslag med at de samme hensynene generelt likevel gjør seg gjeldene. Det vil i såfall være et sirkelresonnement der fylkesmannen har erstattet skjønnsmessig vurdering med en fastlåst regel.":

 

Sivilombudsmannen har selv vært på befaring i Høvåg og mener også at andre dispensasjoner som er gitt, kan tyde på en forskjellsbehandlig i Lillesand kommune, skriver Nrk.no