Tekst: Bjørg Owren/ifi.no, foto: Butinox, Flügger, InHouse, Borge og Owatrol

Med litt maling og tekstiler frisker du enkelt opp noe som er slapt og slitent, og kjenner gleden over at det er så lite som skal til.

ifi2
Hvis du mangler møbler eller servise, ta en ur på loppemarked. Gjenbruk er trendy.

1. Personlig frokostplass

Litt spesielt kanskje, men hvorfor ikke gi frokostplassen en personlig vri? Mal de gamle møblene i farger som matcher frokostserviset. Hvitt og blått en klassiker, men andre farger gjør også susen.

ifi3
Lyse og lette fargenyanser skaper sommerstemning.

2. Sommerlige farger

Det meste kan males, bare det er rent og tørt. De mest sommerlige fargene er de lyse klare, og lyse dempede. Knallfarger frisker opp som små aksenter.

ifi4
Fjern støv og skitt og gi de gamle blomsterkurvene nytt liv. Med farger som kler blomstene, blir det en fin detalj i hyttehagen.

3. Mal kurvene

Mal kurver, nye eller gamle, i farger som kler blomstene. Dus rosa gjør lette, hvite blomster romantiske, mens sorte kurver vil understreke det mystiske i mørke blomster. Hva med blått til fioler?

x-default
Rosa er en mild og fin farge som egner seg ypperlig til formålet. Bruk en interiørmaling eller eksteriør vindusmaling.

4. Favorittplass

Mal deg en favorittstol, for litt alenetid. Finn deg en stol, litt maling og maleverktøy, og du har sikret deg mange fine stunder denne sommeren.

ifi6
Utetepper tåler vær og vind og tørker raskt etter ei regnskur.

5. Mykt på terrassen

Tørre og flisete terrasser og plattinger er ikke godt å gå på. Ta like godt jobben med vask og beising.  Deretter setter du prikken over i-en med et teppe.

ifi7
Du trenger ikke være spesielt sy- eller snekkerkyndig. Med noen meter stoff, skruer, snor og et par gardinstenger er mye gjort.

6. Himmelseng

Det er kongelig å være på hytta, men ikke all verdens plass til en himmelseng. En enkel himmel av et luftig tekstil kan gjøre nytten.

ifi8
Stolen ble som ny etter en behandling med Polytrol. Det er bra, så slapp den å ende på dynga sammen med en mengde andre egentlig fullt brukbare plaststoler.

7. Forny plastmøblene

Har plastmøblene og putekassene mistet farge og glans? Gi dem en omgang med olje, som fornyer fargen og gir glansen tilbake. Det funker og tar ikke lang tid.