For noen få dager siden viderebrakte vi informasjon om at veldig mange kjører veldig mange kilometer i året mellom hjemmet og hytta – men det er mye kjøring også i løpet av ei hyttehelg eller en hytteferie. – For folk skal jo både på butikken, i slalåmbakken og andre steder, minner prosjektleder Kristin Prøven i Visit Lillehammer om.

Forsøk fra februar

– For den som tenker grønt er det allerede fint mulig å komme seg til Lillehammer med tog og videre med buss, mener hun. – Men internt har det vært vanskeligere.

Derfor skal Visit Lillehammer sammen med flere andre aktører tilby en bestillingsbuss på Sjusjøen fra første februar neste år, slik at hyttefolk og andre turister kan sette igjen bilen hjemme. Det hele blir et forsøk ut vinteren og vil gjelde lørdager, søndager, hele vinterferien og påskeferien, fra morgenen og til tidlig på kvelden.

Prosjekt «Grønn og sømløs mobilitet»

Den som skal benytte seg av tilbudet må gå inn på en app og legge inn hvor vedkommende er. Så blir det opplyst hvor det nærmeste av cirka tjue stoppesteder er, før den biogassdrevne minibussen kommer.

Prisen blir som en normal bussbillett, opplyses det. Resten av kostnaden blir sponset av næringsfondet Grønn Framtid i Oppland fylkeskommune.

Tryggere også

Framtiden i våre hender er også med, og regionleder Amund Hagen Kristiansen påpeker overfor avisa at det er svært høy bilbruk på Sjusjøen, noe som er problematisk særlig under høytidene når det er mye folk. Han minner derfor om at minibussen i tillegg til minsket utslipp også vil være et viktig trafikksikkerhetstiltak.

For framtida

Kristin Prøven er på vegne av Visit Lillehammer glad for å være med på å legge til rette for klimabevisste hyttefolk og andre som ønsker å redusere miljøavtrykkene sine og understreker viktigheten av at reiselivet må videreutvikle seg i møte med disse.

Hun står til venstre på bildet vårt, hvor du også kan se andre som står bak prosjektet. Videre ser vi Amund Hagen Kristiansen i Framtiden i våre hender, Ida Nilseng i Sjusjøen husky tours, Stina Aaseth fra Sjusjøen skisenter, Karianne Rustad som representerer Rustad hotell, Tone Alterskjær i Destinasjon Sjusjøen, Erik Gaalaas Engesveen i Sjusjøen velforening, Per Fineid i Phil AS og Jan Tore Hemma i Brøttum Almenning.