Tidligere har rådene sagt at tida rundt påske er bra, eller om høsten, eller gjerne ved det første snøfallet.

Kjøperne har bedre tid

En av grunnene til at sommeren kan være bra, er at ferien gir potensielle kjøpere bedre tid til å sjekke markedet. Det er ikke så mange hindringer i veien for å ta seg en kjapp tur til fjells for å sjekke når det dukker opp ei interessant hytte.

Får et riktigere bilde

Ifølge artikkelen, er det også et argument for sommersalg at det er enklere å få et riktigere bilde av hytta og eiendommen rundt når det ikke er mye snø der.

Dessuten, hvis folk som har planer om hytte, kjøper den nå, mister de ikke noe av høst- og vintersesongen til å leite, men kan bruke hytta de har skaffet seg.

Bedre tid til hver hytte

Eiendomsmeglere som Dine Penger har vært i kontakt med, opplyser at hytter som blir lagt ut for salg i ferien, går raskt unna, og at prisene kan bli gode. For det er ikke nødvendigvis slik at prisene blir best når det er flest hytter i markedet. Blant annet kan det være en fordel for selgerne at eiendomsmeglerne har bedre tid til den enkelte hytta når ikke trykket er så voldsomt.

Hytta som vi viser på bildet, ligger på Finn nå med en prisantydning på 1.075.000 kroner. Den ligger i Etnedal, i nærheten av et godt skiløypenett.