Overrekkelsen fant sted sist helg. Som bestilt lå også flere kilometer velpreparerte skiløyper på ny snø allerede klar for vårt gullhåp i vinter-OL.

- Ja, sannelig fikk jeg ikke tatt min aller første skitur i dag, melder skiskytterstjernen. Nå har han altså fått seg en flott fritidsbolig fra Hedda Hytter i populære Natrudstilen på Sjusjøen – bare noen få hundre meter fra skiskytterarenaen. 

5C7A7985
Leverandørene inspiserer hytta sammen med Johannes Thingnes Bø. Siste finpuss, og hytta er klar for innflytting.

Sjusjøen – rett sted

Uten tvil den rette plassen, mener han.

- En perfekt hytte på en perfekt tomt. Nå gjelder det at jeg holder meg frisk og får trent godt. I sesongforberedelsene kreves ro og konsentrasjon. Da er det beste å kunne være på et sted for seg sjøl, som her i hytta på Sjusjøen. Kanskje er det akkurat oppholdet på hytta som kan gi meg det ekstra som gjør at jeg ikke taper på målstreken gang til, spøker han med henvisning til sprint-gullet som glapp med 0,7 sekund under VM i østerrikske Hochfilzen.

Å få egen hytte har vært en drøm, og han synes det er stor stas å bli hytteeier allerede som 24-åring. Uten Hedda Hytters sponsorat hadde det kanskje tatt noen år til. Sponsoravtalen ble inngått i 2014 og alle parter mener de har hatt stor nytte og glede av samarbeidet.

- Hedda har vært flink til å markedsføre meg, og så håper jeg de også har fått noe tilbake. Planen er å være i skiskyttertoppen i ti år framover, så kanskje bygger jeg flere hytter, ler han.

5C7A8025
Johannes Thingnes Bø er strålende fornøyd med hytta, ikke minst kjøkkenet. Her sammen med avdelingsleder Helene Bakk fra Sigdal Studio Lørenskog.

Satset på den moderne Hedvig

Den lavmælte Hedda-hytta er en klassiker i en rekke hytteområder i Sør-Norge. Bare på Sjusjøen er det de siste 4-5 årene bygget rundt 60 slike Hedda-hytter, mange av dem såkalte sportshytter. Thingnes Bøs valg falt imidlertid på produsentens større og flunkende nye hyttemodell Hedvig.

- Det måtte bli Hedvig. Hedda hadde jeg jo fra før, bemerker skiskytteren muntert. Samboeren heter nemlig Hedda.

Den helt nye Hedvig-modellen er moderne i uttrykket, har store vinduer, romslig hems og lar hyttebyggeren velge blant ulike tilleggsmoduler. En bod, et karnapp eller en badstue kan lett ”hektes” på hyttas fasade. 

5C7A8001
Daglig leder i Hedda Hytter, Magne Omsrud, redegjør for den effektive hemsløsningen i Hedvig til anleggsleder Per Olav Tøraasen i Ringsaker Almenning

Lokale leverandører

Hedda Hytter holder til Hedalen i Valdres, men har også denne gang benyttet en lang rekke lokale leverandører og fagfolk i prosjektet. De fleste av dem var til stede ved overrekkelsen og ble takket personlig av en meget tilfreds hytteeier.

- Dere har gjort deres beste, slik jeg også alltid etterstreber. Fra denne hytta skal grunnlaget legges for prestasjonene mine framover. Blir det gull i OL og seinere, ja, så håper jeg dere alle føler å ha del i suksessen, sa Thingnes Bø i sin hilsen.

Disse bedriftene har medvirket i byggingen av Johannes Thingnes Bøs hytte:

Ringsaker Almenning (tomt og utgraving), JA – Entreprenør (fundament), Ramsøy AS (rørlegger), Brumunddal Elektro (el-installasjon), Delphin og Klashaugen (flis og mur), Ragnvald Moe AS (maling og beis), Futura Hus (tømrer), Nordvestvindu (vinduer), Ring Alm (innvendig panel og gulv), Begna Bruk (trelast), Sigdal Kjøkken (kjøkken og bad),Solheim Trevare (garderobe, trapp og rekkverk), Frydenlund sag og Høvleri (listverk), Tylø (badstue), Bohus – Valdres/Leira (møbler), Hedda Hytter (leverandør og produsent).

Fakta Johannes Thingnes Bø (24)

  • Født i Stryn 16. Mai 1993.
  • En av verdens beste skiskyttere.
  • 3 VM-gull, 4 VM-sølv, 2 bronse (2015-2017).
  • Nr 2 i verdenscupen 2016.
  • Har vært sponset av Hedda Hytter siden 2014.