Espegard kom med bålpanner i den norke markedet for snart 20 år siden. Tusenvis av nordmenn har siden nytt kosen rundt bålpanna til alle årstier. Nå har produsenten fra Hallingdal lansert produkter som kan gjøre eldre bålpanner rentbrennende og nærmest røykfrie.

Rentbrennende, røykfritt

Mange vil utvilsomt finne fet interessant at Espegard har designet løsninger som gjør det mulig omgjøre den gamle bålpanna til et rentbrennende og tilnærmet røykfritt ildsted. 

Vil du ta vare på hele bålpanna di, velger du den rimeligste løsningen og kjøper bare brennermodulen. Bålpanna di må være standardmodellen på 60 centimeter. Modulen monteres enkelt i gryta på bålpanna, og gir vesentlig forbedring av bålet. Samtidig reduseres både røyk og lukt.

Et estetisk løft også

Vi testet med en 12 år gammel, godt brukt bålpanne. Med svært enkle grep var rentbrennermodulen på plass. Vi merket raskt at det er lettere å tenne opp når det er større lufttilgang oppover. Det tok ikke lang tid før bålet brant nærmest uten røyk, og bålpanna ga mer varme enn tidligere. En bonusen var at den gamle bålpanna fikk et så å si estetisk løft.

Vil du ha en enda bedre effekt, kan du beholde stativ og kjettinger, og heller bytte til Rentbrennende oppgraderingspakke 60. Denne har gryte med større luftehull, samt den større rentbrennermodulen. Her får du enda bedre lufttilførsel, og dermed en høyere effekt.

  • Masse kald oksygen kommer inn i bunnen av bålpanna.
  • Mye av lufta forsvinner opp gjennom bunnen av rentbrennermodulen og tenner bålet.
  • Resten av lufta varmes opp mellom de to veggene og stiger oppover mot toppen.
  • På toppen føres den oppvarmede lufta inn i bålet og antenner røykgassene fra det “vanlige bålet”. 
  • I løpet av noen minutters brenning vil temperaturen stige og du får et mer eller mindre røykfritt bål med høy effekt.

I sum blir bålet varmere, du kan puste bedre og si farvel til den verste røyklukta i klærne. Bålet brenner også med større, roligere flammer.

Kilde: Pressemelding fra Fellesskjøpet Agri