Tekst: Robert Walmann/ifi.no, foto: Bergo Flooring

Et fint uterom gjør at du vil være mer ute. Men det holder ikke bare med planter, puter og pynt. Golvet må også være med på leken. Det skal være praktisk, pent og lett å vedlikeholde. Og det må tåle vær og vind. I tillegg skal det være godt å gå på selv med bare føtter.

Plastfliser

Fliser laget av plast er et smart valg til terrassen eller andre uterom. De kommer i mange farger og mønstre som gjør at du kan skape din personlige vri på golvet.

– Plastfliser er drenerende og fuktavvisende. I tillegg er de svært slitesterke og tåler de fleste bruksområder i årevis. De er like gode inne som ute, sier Emil Lindén fra Bergo Flooring.

Treterrasse

Trykkimpregnert tre på terrassen er kanskje det vanligste utenfor norske hjem. Behandlet tre tåler mer fukt enn ubehandlet tre, og golvbordene ligger like stødig i storm og stille. En fordel med tre under føttene er at de ikke blir for kalde i skyggen. Velger du lyse farger, blir det heller ikke for varmt i varmen. For å få tregolv til å vare lenge, trengs årlig rengjøring og jevnlig behandling med olje eller terrassebeis.

– Det er fordi treverk er et levende materiale som vil bli flisete eller sprekke opp hvis du ikke behandler det riktig. Steller du pent med tregolvet, får du en nydelig terrasse i mange år. Tre er kos, sier Anders Døvre fra Osmo.

Uteteppe

Tepper på terrassen er også pent og praktisk. På en stor terrasse vil et teppe samle utemøblene inn i en lun sone. Akkurat slik et salongteppe gjør inne i stua.

– Det finnes mange løsninger for folk som vil ha tepper ute. Noen velger billig nålefilt eller tuftet kunstgress med høyt strå som ser ut som gress. Trenden nå er at folk vil ha skikkelige tepper ute, gjerne som tåler sollys og kan ligge ute hele året, forteller Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim.