Bildet: Horten Hus bygger modellen Kvitfjell på Hellerud. FOTO: TORE BJØRNSTAD

Norges største permanente hytteutstilling utvider på den permanente utstillingsplassen i Skedsmo kommune, like ved E6. Hyttene ligger plassert i naturlig terreng på en kolle ved Nitelva med skog og opparbeidede grøntarealer rundt. Trolig står alle 19 hyttene klare til messen Norsk Hytteliv i april.

Flytter hyttesalget

Horten Hus på Fåvang er blant dem som nå bygger en permanent og fullt møblert utstillingshytte. Modellen heter Kvitfjell. Hytta blir også kontor for hele hytteavdelingen til Horten Hus.

- Dette handler om tilgjengelighet i et åpenbart marked. Området på Hellerud har utviklet seg til å bli et sentrum for hytteomsetning her i landet, i hvert fall i Sør-Norge, sier Håkon Bakken i Horten Hus.

Roros_hytta
Røros Hytta bygger modellen Aursunden, og det er Magnus Alstadsæter (til venstre) og Jan-Kenneth Kolbotn fra Brøttum Byggservice som gjør jobben.

Viser byggeteknikk

Også Røros Hytta bygger nytt på Hellerud. - Vi har hatt en mindre modell der tidligere, men den er nå solgt. Modellen som nå oppføres heter Aursunden. Dette er en tømmerhytte, og med den er vi spesielt opptatt av å vise frem det nyeste i byggeteknikk, forteller Yngve Holm. Han og en kollega kommer til å benytte hytta som kontor for salgsarbeidet til hytteprodusenten. Også Jøra Bygg og Eikås Hytter og Hus er i ferd med å oppføre nye hyttemodeller på Hellerudsletta.
Joera_Bygg
Jøra Bygg har denne hytta under oppføring.
Eikaas_hytter_og_hus
Her er hytta Eikås Hytter og Hus bygger på Hellerudsletta.