Skjermbilde 2021-03-23 kl
Årets deltakere i «Sommerhytta»: F.v. Jone Engemoen Hansen og Anna Rosenlund Skretteberg, Adrian Middelthon og Christine Kirkhorn, Trine Rishaug Lium og Trude Rishaug Lium, og Veronica Johansen Rasmussen og Kurt Rasmussen. Foto: Espen Solli/TV 2

Denne våren er det klart for sesong 5 av det populære TV 2-programmet «Sommerhytta», der fire deltakerpar kjemper om å vinne hytta de selv pusser opp og innreder i løpet av ti uker. Årets sesong ble spilt inn på Mjøsli i Stange kommune. Programleder er Guri Solberg, og de tre ekspertene er interiørdesigner Aina Sollie Steen, snekker Lars Fossum og hageekspert Finn Schjøll.

Konkurrentene får i utgangspunktet hver sin nybygde hytte som er ferdig med alle bærende konstruksjoner, tak og tekniske installasjoner. I løpet av 10 uker skal de så ferdigstille hytter og uteområder. Den som til sist har fått flest gullhamre, har vunnet. Vinnerparet får hytta de har snekret på til odel og eie. Verdien er mellom 3,5 og 4,1 millioner kroner. De andre hyttene kommer for salg nå i vår.

Skjermbilde 2021-03-23 kl
Trine og Trude

Tvillingparet

I år skal et tvillingpar, et vennepar, et kjærestepar og far og datter kjempe om seieren.

Trine Rishaug Lium (40). Yrke: Daglig leder i frisørsalong. Barn på 6, 16 og 20 år. Singel. Bor i Rygge. 

Trude Rishaug Lium (40). Yrke: Daglig leder i frisørsalong. To døtre på 13 og 19 år. Singel. Bor på Toten. 

Trine liker å planlegge, mens Trude er raskere på avtrekkeren og må ofte holdes litt i ørene av søsteren. Begge er livredde for meitemark, så hagearbeidet i «Sommerhytta» kan bli artig å følge med på. Til daglig bor de langt fra hverandre, så dette er en unik mulighet for de to å få mye tid sammen. Til tross for mye latter og moro er dette to målbevisste søstre.

- Jeg tenker litt som Pippi. Dette har jeg aldri gjort før, så det får jeg sikkert til, sier Trude.

Skjermbilde 2021-03-23 kl
Christine og Adrian

Venneparet

Christine Kirkhorn (26) fra Asker. Yrke: Eiendomsmegler. Singel. Bor i Oslo.

Adrian Middelthon (24) fra Tønsberg. Yrke: Bachelor i eiendomsmegling. Singel. Bor i Oslo.

Christine og Adrian er bestevenner. De er like på mange områder og har samme type humor. Ingen av dem har noe som helst oppussingserfaring, men begge har et stort konkurranseinstinkt. De tror at de må lære seg ting sammen og samarbeide godt på alle oppgaver for å rekke å bli ferdige.

- Vi gleder oss til å tilbringe sommeren sammen, og ser på dette som en morsom og lærerik utfordring, sier de to. 

Skjermbilde 2021-03-23 kl
Veronica og Kurt

Far og datter

Veronica Johansen Rasmussen (26). Yrke: Student. Fra Hamar, men bor i Oslo med kjæresten.

Kurt Rasmussen (48). Yrke: Bokbinder. Gift. Fra Jæren, men bor på Hamar. I tillegg til Veronica har han en sønn på 20 år. 

Pappa Kurt er handy og praktisk, mens datteren Veronica ønsker å lære å bli mer handy og selvstendig. Veronica liker å planlegge alt til minste detalj, mens pappa Kurt er mer spontan. Veronica kan fort bli stresset om pappa har litt for høye ambisjoner. Veronica mistet jenterommet til lillebroren etter hun flyttet fra Hamar til Oslo, og ønsker et sted hvor familien kan samles.

- Vi har fulgt med på «Sommerhytta» siden sesong 1, og føler oss veldig heldige som ble valgt ut til å være ett av de fire parene i årets sesong. Dette er en mulighet man kun får én gang i livet, sier Veronica og Kurt. 

Skjermbilde 2021-03-23 kl
Anna og Jone

Kjæresteparet

Anna Rosenlund Skretteberg (23). Yrke: Jobber i bank og studerer økonomi. Samboer. Er fra Åmot i Modum kommune. 

Jone Engemoen Hansen (27). Yrke: Butikkselger i Maxbo. Samboer. Er fra Åmot i Modum kommune.

Samboerparet Anna og Jone har lite erfaring med oppussing og bygging. Anna har en far som er veldig handy, derfor tyr hun heller til pappa enn til Jone. Det er stort sett Anna som styrer skuta hjemme, og begge to håper at Jone skal lære seg å bli mer praktisk og handy.

- At vi har blitt valgt ut som ett av fire par blant mange søkere, er veldig rart å tenke på. Det er skikkelig stas! Vi er spent på å bli kjent med de andre deltakerne, og er klare for å sette forholdet på prøve, sier de to med glimt i øyet.