Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lettvint med ferdigbehandlet trevirke til hytta

Hyttebyggere etterspør i stadig stigende grad ferdigbehandlet trevirke både innvendig og utvending. – Etterspørselen øker jevnt. Hyttebyggerne ser de store fordelene ved å få materialene ferdig beiset eller malt, sier Steinar Lyseng i Valdres Trebehandling. Fra 1. september heter firmaet VYRK.

Fordelene med å få trevirket ferdig malt eller beiset, er åpenbare, mener Lyseng.

- Da kommer alt ferdig til byggeplassen, også i tilpassede lengder. Ved industriell behandling blir overflatene jevne og fine. Not og fjær er også naturligvis behandlet, så man vil aldri oppleve gliper som følge av bevegelser i trevirket.

Sluttproduktet blir likt hele veien

- Hvor stor er prisforskjellen mellom ubehandlet og behandlet trevirke – sånn røflig?

- Det varierer sterkt, men tar du som hyttebygger utgangspunkt i at du skal ha en maler inn for å gjøre jobben, er ferdigbehandlet klart å foretrekke. Med vår behandling kommer livet fram i treverket, og overflatene blir lik hele veien. Kvaliteten er en ganske annen enn om du velger å gjøre jobben på egen hånd.

Article image
- Det nye navnet VYRK skal gjøre virksomheten enda tydeligere i markedet, sier daglig leder Steinar Lyseng i tidligere Valdres Trebehandling.

«Drivved» og «Sjøsand» mest populær

- Hvilke farger er de mest etterspurte for tida?

- På innepaneler går det i stor grad på fargene «Drivved» og «Sjøsand». Forskjellige gråtoner og lyse farger er også populære. Men uansett trender, lager vi nøyaktig den fargen kunden vil ha. Vi brekker og blander alle fargene selv. Kledning, panel og listverk blir beiset eller grunnet og malt under optimal temperatur, forteller Lyseng og mener leveringstida er markedets beste.

Godt

Det nye navnet VYRK skal gjøre virksomheten enda tydeligere i markedet, sier Lyseng.

- Når noe skal lages, må du ha godt «vyrkje», sier vi på Valdres-dialekt. Derav det nye navnet VYRK, forklarer han. Bedriften som er en av de store leverandørene av ferdigbehandlet kledning, panel og listverk, har i år vært i markedet i ti år.

- Det håndlaget vi har og følelsen for gode materialer trenger et navn å leve opp til. Et solid navn som ikke bare forteller hva vi gjør, men hvordan vi gjør det. Navnet vårt skal fortelle alt dette. At vi er stolte, nære, virksomme og til å stole på. Sist, men ikke minst skal navnet ytre vårt håndverk, for det er jo det vi driver med, sier Lyseng.