Bildet over: Prakteiendommen på Folehavna går nå trolig til private eiere etter at Sandefjord kommune fikk nei til statlig finansiering av et oppkjøp. Arkivfoto: Kurt André Høyessen

Hytteeieren ga Sandefjord kommune tilbud om å kjøpe eiendommen, som er verdsatt til 10–11 millioner kroner. Kommunen har ikke penger til dette og søkte derfor Miljøverndepartementet om å finansiere kjøpet.

Nå har kommunen fått nei fra departementet, melder Sandefjords Blad.

For liten pott

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) er ikke overrasket over avslaget fra Miljøverndepartementet.

LES OGSÅ: Prisene stiger og flere hytter selges

Den statlige potten for oppkjøp av fritidseiendommer er altfor liten til å dekke de lokale behovene. Det er derfor ikke noe sjokk at vi fikk nei til 100 prosent statlig finansiering av kjøpet av eiendommen, sier han.

Liten gjennomslagskraft

SV har gått hardt ut med argumenter for å kjøpe eiendommen, men det var et samlet formannskap som i sin tid vedtok å kjøpe eiendommen, under forutsetning av at kjøpet ble finansiert gjennom statlige midler.

LES OGSÅ: Hytteeiere raser mot økte avgifter

– At vi fikk nei fra Miljøverndepartementet, vitner om at SV lokalt mangler gjennomslagskraft overfor sitt eget parti i regjeringen, sier Gleditsch.

For høy pris

Han tror nå at eiendommen på Folehavna går til private.

– Det er en veldig vanskelig oppgave for kommunen å kjøpe fritidseiendommer på det åpne markedet. Prisen blir ofte for høy, sier ordføreren.

– Sandefjord kommune har ikke anledning til å bruke 10-12 millioner kroner på denne eiendommen. Kommunen har andre viktige oppgaver som må prioriteres.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE