Foto hentet fra Finn

Dette betyr både at en hytteinvestering i området har vært lønnsom generelt, men også at det er blitt bygd flere hytter og leiligheter i en høyere prisklasse enn tidligere.

Avisa skriver at flere nye hytter i Tinden-området kostet mer enn 20 millioner kroner og bidro sterkt til å dra opp gjennomsnittsprisen til 3,3 millioner i fjor. 

Og det er fortsatt dyre hytter til salgs i Hemsedal, som hytta på bildet vårt fra en Finn-annonse. Den blir bygd i løpet av året og har en prislapp på 12, millioner kroner.

Milliardsalg

I hele Hallingdal ble det omsatt eiendommer for to milliarder i fjor, og det aller meste er fritidseiendommer. Hallingdølen viser som eksempel til at hele nitti prosent av alle eiendomssalg i Hemsedal er fritidseiendommer.

– Fjellet slår hovedstaden

Selv om ingen kan regne med å ta ut en rask gevinst på eiendomsspekulasjon, slår eiendomsmegler Gjermund Svendsen Rosendal i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren at det har vært god butikk å investere i fritidsmarkedet i fjellet, som han mener har vist en sterkere økning enn markedet i Oslo.

Han peker særlig på deler av Hemsedal, hvor etterspørselen har vært mye større enn tilbudet.