Å sørge for at alt er lukket og låst når du forlater hytta er den enkleste måten å beskytte fritidsboligen mot innbrudd på. Enkle forholdsregler som dette bør alle følge. Avanserte løsninger koster, men kan forhindre en masse irritasjon for deg som hytteeier og utlegg for forsikringsselskapet ditt. Erstatninger fra forsikringsselskapene beløp seg ifjor til 53 millioner kroner, ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon. 

Skaff deg alarm
Har du hytte i et hyttefelt nær et vaktselskap kan det lønne seg å investere i elektronisk sikring. Prisen for slik sikring varierer etter hvor godt du vil sikre hytta, men et par tusen kroner i utstyr og installering pluss noen hundrelapper i månedsavgift til vaktselskapet bør du regne med. Skaffer du deg GSM-basert sikringsutstyr vil sensorer registrere om noen er i rommet og en alarm sendes over GSM-nettet til en sentral. En akustisk alarm i tillegg vil stresse tyvene, og kanskje få dem til å velge en annen hytte.
Avsidesliggende hytter er naturligvis mer sårbare. Her kan tyvene ha gjort unna jobben lenge før noen greier å stoppe dem, og det gjør det vesentlig å finne andre løsninger som holder innbruddslystne folk på avstand.

Skjul verdiene
Tyver er ofte utålmodige mennesker, og utfra det har Finansnæringens Hovedorganisasjon flere anbefalinger i forhold til hva man kan gjøre for å sikre seg best mulig.
Monter ekstra forsikringsgodkjente låser og låsbare vinduer, og vurder ekstra sikring av terrassedører i treverk. Dette er forhold som på en enkel måte kan forbedres, og som i betydelig grad vil svekke interessen hos innbruddstyven.Vis heller ikke fram åpenbart verdifulle gjenstander, trekk gjerne for gardinene og sørg for en låsbar bom på hytteveien, er blant rådene Finansnæringens Hovedorganisasjon gjerne deler med hytteeierne.
Å gå sammen om nabovarsling og eventuelt organisert vakthold i hyttegrenda kan også fungere som en grei fellesforsikring og forebygge besøk av ubudne gjester på hytta, råder FH.