Bildet over: Petter Stordalen vil med den nye satsningen Alpinco bidra til å løfte norsk reiseliv internasjonalt. (Foto: An-Magritt Larsen)

ABG-megler Marius Flaaten skal lede selskapet, skriver dn.no.

– Reiselivsbransjen er en soloppgangsnæring, sa Petter Stordalen da han presenterte sitt nye skikonsept.

Stordalen, Buchardt, DnB og statseide Investinor går inn med tilsammen 130 millioner kroner i nyetablerte Alpinco.

Utgangspunkt Hafjell

Hafjell alpinsenter er utgangspunkt for satsingen, skriver dn.no. Målet er å samle tre til fem norske skidestinasjoner i selskapet. Børsnotering kan være en mulighet.

LES OGSÅ: Slik smører du skiene riktig

– Vi tenker ikke så mye på det med børsnotering. Det ligger uansett langt frem i tid. For oss var det snarere tanken på å skape en stor og sterk industriell enhet som gjorde at vi blir med på dette, sier Arthur Buchardts sønn, Anders Buchardt.

– Underinvestert

Han bekrefter at det statlige fondet Investinor har vært drivkraften bak etableringen.

LES OGSÅ: Her er Stordalens hytteparadis

– Da var det naturlig å starte med det største anlegget i Norge etter Skistar-eide Trysil og Hemsedal, sier Buchardt.

Fordelingen på eiersiden blir som følger: Investinor får en eierandel på 33,9 prosent, Stordalen/Buchardt 34,2 prosent og DnB, som lenge har vært hovedeier i Hafjell, 22 prosent av aksjene. De siste 9,9 prosentene eies av kommunene i området.

LES OGSÅ: Lanserer skicrossløype i Trysil

Buchardt sier at det på sikt vil være behov for ytterligere investeringer i hundremillionerklassen. Han mener det har vært underinvestert i norske skianlegg i mange år.

– De investeringene som er nødvendige for å løfte norske skianlegg er umulig uten å ha et større selskap som Alpinco med seg, sier han til dn.no.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE