Et 300 meter bredt snøskred har rast 150 meter nedover fjellsia til Härjehogna øst i Engerdal. Foto: Jan Nordvålen

Skredet var 300 meter bredt og strakk seg 150 meter nedover fjellsiden av Härjehogna, som ligger på grensen til Sverige øst i Engerdal kommune, melder Østlendingen.

- Skredet var stort, men heldigvis var det ikke spor å se etter folk, snøscootere eller dyr i nærheten av rasstedet, opplyser fjelloppsynsmann Jan Nordvålen fra Engerdal fjellstyre.

Les også: Tatt av snøskred i Rauland

Fjelloppsynsmannen sjekket området rundt raset i går, på oppdrag av lensmannen i Trysil. Dette for å være sikker på at det ikke fantes folk i raset.

På tur i den engerdalske fjellheimen oppdaget fjelloppsynsmannen at det hadde gått ras både i Svarthammerskalet og ved Hovdroa, som ligger i det samme fjellområdet som Härjehogna.

- Det har blåst i fjellet, og store skavler har bygget seg opp flere steder selv om det er lite snø. Under er det bare sukkersnø. Når skavlene er store nok løsner de og raser. Folk som ferdes i fjellet bør ta seg i vare og ikke gå i nærheten av slike brattheng med skavler, advarer Jan Nordvålen. Fjelloppsynsmannen opplyser at det for tiden er svært løst føre i fjellet, og lumskt for snøscootere som stort sett går til bunns i snøen.

FØLG HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK