Bildet over: Bente, Johannes (7 år) og Runar Saxegård er på hyttelivsmesse. FOTO: JAN ERIK HVIDSTEN

- Vi leier hytte i Valdres på åremål. Nå vurderer vi å kjøpe, og hyttelvsmessa er et fint sted for å orientere seg, sier Bente Saxegård. Hun og mannen Runar og sønnen Johannes er fra Fredrikstad, men har forelsket seg totalt i Valdres.

- Må være i Valdres

- Det er kriteriet vårt hvis vi skal kjøpe. Hytta skal ligge i Valdres. Punktum, smiler Runar Saxegård. De bruker hytta mye, og går i fjellet i sommerhalvåret, går på ski om vinteren, koser seg og slapper av, spiller spill og så videre. Hyttelivet er familielykke for Fredrikstad-familien.

Godt besøk

Klokka 11 i dag åpnet dørene for den tredje av fire messedager på Hellerudsletta. Nærmere 6.000 mennesker har vært innenfor dørene de to første dagene. Normalbesøket er 20.000 mennesker i løpet av de fire dagene messa varer. Publikumsdagene er normalt lørdag og søndag, og klokken 11 i dag sto køen langt oppi bakken mot parkeringsplassene. Et par timer etter åpningen siger det jevnt med folk fra stand til stand.

LES MER OM HYTTELIVSMESSA HER

thorvaldsen_640x425
Trine Thorvaldsen, Magnus Nøring og Iver (7 mnd) har matpause i messeområdet.

Ser etter utstyr

Trine Thorvaldsen, Iver Nøring og sønnen Iver på syv måneder er på hyttelivsmessa for , å se etter utstyr og tilbehør, samt for å hente inspirasjon. En smijernslysekrone til hytte i Søre Osen i Trysil kommune, like ved den tre mil lange Osensjøen, er allerede handlet inn. Til daglig bor familien i Tomter i Hobøl kommune i Østfold.